Egy óceánjárón indult nagy utazásra a kis bagoly

Üregi bagoly

Egy óceánjárón indult nagy utazásra a kis bagoly


A Central Park-i után egy újabb váratlan bagolytalálkozásnak lehettek részesei az amerikaiak. Egy Amerikában őshonos, körülbelül húsz centis üregi bagoly (Athene cunicularia) is felszállt ugyanis a világ egyik legnagyobb óceánjárójára, a Royal Caribbean társaság Symphony of the Seas nevű hajójára, amikor az Floridából Mexikóba indult, és két héten át vendégeskedett a fedélzeten.

Az utasok rendszeresen látták a hajó körül ólálkodni, a korláton pihenni vagy a növények között kukucskálni,

a személyzet pedig értesítette a floridai vadvédelmi hivatalt, de csak a hajó visszaérkezése után tudták megkísérelni a bagolymentést, és mindössze egy óra állt a rendelkezésükre, hogy befogják a madarat, miután kiszálltak az utasok és mielőtt beszálltak az újak.Madárhálóval és madárfogó hálóval is próbálták elkapni őt a kedvenc ülőhelyén, egy kijáratot mutató Exit-táblán, de felrepült egy tizedik emeleti kabin erkélyére. Akkor a legénység lent zajt csapott, hogy elterelje az állat figyelmét, az egyik vadvédő pedig addig felosont és végül a hálóval sikeresen befogta.

Bár két hetet töltött a tengeren, úgy tűnt, nem viselték meg a madarat a történtek, de a biztonság kedvéért a vadvédelmi hivatalba szállították megfigyelésre, mielőtt elengednék.

Mivel a tápláléka főként rovarokból és néha kisebb hüllőkből, madarakból, békákból és rágcsálókból áll, a tengerjáró hajó nem lett volna ideális és biztonságos hosszú távú élőhely a számára a szakemberek szerint, bár nem tudunk nem arra gondolni, hogy esetleg épp a hajó kínálta, gazdag “svédasztal” csábította a madarat a fedélzetre.

Forrás: Independent, kép: Unsplash


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több madár

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több élet

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Kellenek halak a kerti tóba?

  Sokan építenek a kertjükben néhány négyzetméteres mesterséges tavakat, azzal a talán nem is teljesen tudatosuló céllal, hogy így hozzák el otthonaikba a természetes vizek…Tovább

  7 hozzászólás

  1. Ó, de szép történet ez is🦉🦉🦉

  2. Elsőre azt hittem, hogy a Central Park madara akart világot látni. 🙂
   Vajon mit evett a hajóút alatt? Etette valaki? 🤔
   Zajlik az élet a bagolyvilágban. 🙂

   1. Bingó! Ez volt az első kérdésem nekem is: mit evett? A ragadozók jól bírják a koplalást, a baglyok is, de azt sem zárhatjuk ki, hogy éjjel vonuló énekesmadarakból tudott zsákmányt szerezni. Abban a térségben is zajlik a madárvonulás az óceán fölött, és a vonuló énekesek gyakran pihennek meg hajókon. Ezek többnyire kimerült madarak, akiket könnyű megfogni.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük