Egész New York csodájára jár a Central Park-i bagolynak

Uhu

Egész New York csodájára jár a Central Park-i bagolynak


Flaco, a Central Park állatkertjének uhuja február 2-án szökött meg, miután vandálok lyukat vágtak a kifutója acélhálójába. A madarat azóta is hiába próbálják befogni, viszont már az első pillanatban igazi sztárrá vált, akinek nap mint nap madarászok, fotósok hada lesi minden mozdulatát. Közéjük tartozik David Lei is, akinek Twitter-oldalán rengeteg fotó lelhető fel Flacóról.Kezdetben a gondozók amiatt aggódtak, hogy a 13 évig fogságban élt bagoly nem fog tudni vadászni, Flaco azonban rácáfolt a kishitűekre, és bebizonyította, hogy nem veszett ki belőle a ragadozószellem.Ez azonban újabb problémákat vet fel, ugyanis táplálékai között patkányok és őshonos madarak is előfordulhatnak, az előbbi pedig a mérgezés, az utóbbi az őshonos fauna megtépázásának kockázatát hordozza.Ezért nem lehet teljes az állatvédők öröme, amellett, hogy Flacót számtalan egyéb veszély is fenyegeti a nagyvárosban: járművekkel ütközhet és épületeknek repülhet neki.

Central Park
A Central Park látképe

Ahogy a fotókon is látható, már egy építési területet is felfedezett magának:Szökése után a madár röviden feltérképezte a környező negyedeket, majd visszarepült a Central Parkba, ahol ideje javarészét azóta is tölti.

Forrás: Audobon, címlapkép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több madár

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több vadon

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  A láthatatlan ragadozó | A vadmacska

  A vadmacska megritkulásának elsődleges oka ugyanaz, ami sok más veszélyeztetett faj esetében is: az élőhelyek leromlása, eltűnése. Itt azonban fokozottan érvényes ez…Tovább

  8 hozzászólás

  1. Imádom, drukkolok, hogy ne essen baja!

   1. Author

    Én is remélem, hogy nem lesz baja. Jó lenne, ha be tudnák fogni.

  2. Egy kíváncsi és bátor bagoly. 🙂
   Az ő sorsa is követésre érdemes!

  3. Szurkolok, hogy ne essen baja….
   ha mégis, legalább a szabadság és a felfedezés örömével repül át a szivárványon.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük