Diétás reggeli vagy vacsora | Tükörtojás párolt kelbimbóval

Diétás reggeli vagy vacsora | Tükörtojás párolt kelbimbóval


Folytatom hát… Hozom azokat a recepteket és módszereket, melyekkel leadtam egy hónap alatt 13 kilót. Főétkezéshez ott volt a mézes csirkecomb steak, de reggelre vagy estére, esetleg bármikorra, amikor nem akarunk sokat enni, épp csak harapnánk valamit, ami nem egy zabkeksz, nem egy pohár kefir, nem egy darab alma, de nem is egy komoly étel, akkor itt van az egyik nyerő megoldásom.

Nekem legalábbis bejött.

A tükörtojás mindenkinél alap,

meg sem említeném, ha nem lenne évtizedek óta nagy kedvencem ez a verzió. Soha sehol nem láttam, hogy ezt adnák a tükörtojás mellé, ezt egyszer valahogy én kívántam meg, és annyira bejött, hogy azóta a repertoárban tartom. Viszont sokaknak mutattam meg, és azóta jó páran rendszeresen eszik a tükörtojást párolt kelbimbóval.

A lényeg: ne sajnáljuk az őrölt borsot se a tojástól, se kelbimbótól.

Miért működik ez az étel a diétában?

Mert rendesen, az infarktus előtt vaskos szelet kenyérrel toltam. Rendszerint 5-6 tojással és irgalmatlanul sok kelbimbóval. Most annyit változtattam, hogy a tojások száma max. 3 darab lehet, a kelbimbóra viszont nincs limit, azért sem, mert neki kell betölteni a kenyér szerepét is. Kenyeret ugyanis ehhez a fogáshoz nem eszek, se kicsit, se keveset.

Voltak kétségeim, de az első alkalom után beláttam: a kelbimbó voltaképp elég is a tojás mellé, tökéletesen kielégít és jól laktat.

Az egész elkészítése kb. 5 perc, ugyanis a kelbimbót se főzöm szottyosra. Elég, ha épp csak megpuhul kicsit. Mennyei. Próbáljátok ki!                        


tükörtojás kelbimbóval
Ez a fotó nem lett a legpengébb, mivel épp csak lőttem rá egyet, ráadásul – én vétkem, én igen nagy vétkem – a dolgozószobában, merthogy felvittem, épp azon a napon, amikor sikerült a kezdő 93 kilóról és a 80-as tartományból alábuknom a 79 kilóra. | Fotó: Centauri

Borítókép | Illusztráció: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

    Név*

    Email cím*


    Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

    Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

    még több konyha

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    Átalakult a borravaló intézménye

    Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, de a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért…Tovább

    még több életmód

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    Mi történik, ha villám csap belénk?

    A villámcsapások szerencsére nem túl gyakoriak és nem is nagyon halálosak: az áldozatok kilencven százaléka túléli az esetet, igaz, többségüknél nem múlik el…Tovább

    Mit szeretnétek hallani?

    Talán észrevettétek, hogy a podcastok, vagy klasszikusabban szólva, rádióműsorok terén is bontogatjuk a szárnyainkat. Eddig főleg Cen’ hozta az új formátumú…Tovább

    4 hozzászólás

    1. Megállapítottam, hogy az írói fantázia egy recept kitalálásakor sem hátrány! 🙂
      Én a tükörtojást pirítóssal eszem – néha paradicsommal is kiegészítve -, de ezt a változatot is felraktam a listámra.

      Nagyon izgalmas az a kép is itt az oldalon, ahol én sült tököt vélek látni. Ha arról is mesélnél, örülnék!

    2. Ezek után tényleg kedvet kapok a
      tükörtojáshoz/évek óta nem eszem/
      ebben a formában,s ilyen guszta fotóval
      ínycsiklandozó🥰😋
      A sütötökös recept engem is érdekelne
      az viszont az egyik ,,top,, kedvencem.
      Olvadjanak a kilók,jó étvágyakat !🙃🙃

    3. Én párolt brokkolival tettem ugyanezt vasárnap este, isteni!
      Köszi minden receptet!

    4. A palacsintás videó nagyon cuki:-)) csak úgy kézzel kikaptad a forró serpenyőből?
      Sütőtök maggal (a sajátjával?)sütve-ez is érdekes.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük