Eközben a bolygó legforróbb részén 50 fok van

Ausztrália időjárása

Ausztrália időjárása a legkevésbé sem barátságos jelenleg


Perzselő hőség tombol Ausztrália nyugati partvidékén, jelenleg ez a bolygó egyik legforróbb területe. A kontinens sivatagos belső területeiről fújó száraz, forró keleties szelek az átlagnál 12-17 fokkal magasabbra tornázták a hőmérő higanyszálát – derül ki az Időkép cikkéből.

Ennek hatására az elmúlt napokban több helyen mértek 45 fok feletti hőmérsékleteket, vasárnap pedig csak tizedek választottak el néhány állomást az 50 foktól.

A csúcsot a Nyugat-Ausztrália államban található tengerparti város, Carnarvon repterén mérték: 49,9 fokot. Ez az érték a nyolcadik legmagasabb, melyet Ausztráliában valaha dokumentáltak, és csak hat tizeddel alacsonyabb a korábbi februári rekordnál, ami 50,5 fok.

Az elhúzódó forróság rekordot döntött Nyugat-Ausztrália fővárosában, Perth-ben, ahol ebben hónapban hét napon is átlépte a hőmmérséklet a 40 fokot.

Forrás: Időkép, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Így alakul most Európa időjárása

A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

még több Ausztrália

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Újra szól Tasmania lápjainak titokzatos hangja

Tíz éve kezdték és 2021-re fejezték be az ausztrál állam, Tasmania egyik vizes élőhelyének, a Szigetek lagúnájának helyreállítását. Különleges ökoszisztéma volt itt egészen addig…Tovább

1 hozzászólás

  1. Vajon ekkora hőségben meddig bírnám nyiffant szívű posztinfarktusos nyomoroncként? 5 perc vagy 10 perc kellene a végső megpurcanáshoz? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük