A klímaváltozás mellett a videójátékok is fontosak az európaiaknak

klímaváltozás videójátékok

A klímaváltozás mellett a videójátékok is fontosak az európaiaknak


Az Európai Bizottság két új polgári kezdeményezést vett nyilvántartásba. Az egyik a szén-dioxid-kibocsátással, a másik a videójátékokkal kapcsolatos.

Az első a Légi kvóta elnevezésű kezdeményezés, amely arra kéri fel az Európai Bizottságot, hogy minden országban vezessen be egy olyan polgári szén-dioxid-kvóta mechanizmust, amely fogyasztói nyomást gyakorolva ösztönözi a vállalkozásokat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. A szervezők szerint a mechanizmusnak valamennyi árura és szolgáltatásra ki kell terjednie, és elsőként a légi közlekedésben kell bevezetni.

A Mentsük meg a videojátékokat nevű kezdeményezés szervezői azt szeretnék, ha az Európai Bizottság olyan követelményt vezetne be, amely kötelezi az értékesítőket, hogy a játékokat működőképes állapotban tartsák, így a forgalmazók ne tudják deaktiválni azokat.

Mivel a két európai polgári kezdeményezés megfelel a formai követelményeknek, a brüsszeli testület jogilag elfogadhatónak ítélte azokat. A javaslatok tartalmát ugyanakkor az uniós bizottság ebben a szakaszban még nem vizsgálta.

A nyilvántartásba vételtől számítva a szervezőknek hat hónap áll rendelkezésére, hogy megkezdjék az aláírásgyűjtést. Amennyiben az európai polgári kezdeményezés egy év alatt egymillió támogató nyilatkozatot kap legalább hét különböző tagállamból, az Európai Bizottságnak reagálnia kell. Ekkor döntenek arról, hogy a kezdeményezésre válaszul hoznak-e intézkedéseket vagy sem, és a döntést meg kell indokolni.

Nemrég egy kimondottan a klímavédelmet célzó polgári kezdeményezés is indult.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Európa

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Így alakul most Európa időjárása

A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük