Országos állatvédelmi programok sorozata indul 2025 végéig!

kutya ősz erdő levelek lombok pixa4

Országos állatvédelmi programok sorozata indul 2025 végéig!

A tavaly februárban az Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként létrehozott szervezetet vezető szakember a rendezvénysorozat első helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta, legfontosabb céljuk az állatvédelmi szakmai munka erősítése.

Az alapítvány állatvédelmi kompetenciaprogramot indított. Ennek egyik elemeként negyven gyakorlati és elméleti szakember bevonásával információs csomagot hoztak létre, hogy megkönnyítsék a hatósági területen dolgozók és a civilek munkáját.

A praktikus információkat, jogeseteket, iratmintákat tartalmazó tananyag elérhető a szervezet honlapján (http://kozosugyunkazallatvedelem.hu) – tudatta az elnök.

Az alapítvány az Igazságügyi Minisztérium, a kormányhivatalok, a rendőrség, a polgárőrség és több más szervezet bevonásával országos programsorozatot indított, amelynek első állomását Szegeden rendezik. A cél, hogy a tájékoztató rendezvények 2025 végéig a valamennyi vármegyébe eljussanak – mondta Vetter Szilvia.

A szegedi konferencián

három szekcióban az ország legelismertebb állatvédelmi szakemberei 27 előadást tartanak a rendőrség, a polgárőrség tagjainak, hatósági állatorvosoknak, jegyzőknek, kormányhivatal hatósági területén dolgozó tisztviselőknek, állatvédelmi civil szervezetek, ebrendészetek munkatársainak – közölte az elnök.


Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja emlékeztetett: Szegeden már januárban több érintett szervezet bevonásával állatvédelmi kerekasztalt szerveztek, hogy megosszák azokat a jó gyakorlatokat, melyek akár országosan is hasznosíthatók lehetnek. Hozzátette, az állatvédelem nemcsak szakmai kérdés, hanem emberi kötelesség is.

Frigyer László, az Országos Polgárőr Szövetség Szolgálati kutyás és állatvédelmi tagozatának elnökhelyettese közölte, képzést indítottak a polgárőröknek, hogy az ország legnagyobb – 67 ezres tagsággal rendelkező – civil szervezete is kivegye részét az állatvédelemből.

Mózesné Toronykőy Márta, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta, a megyében évek óta szerveznek kampányrendezvényeket a felelős állattartásról, emellett rendszeresen tartanak foglalkozásokat az oktatási intézményekben az óvodáktól egészen az egyetemig.

Forrás: MTI | Borítókép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Róka állatok vadvilág ragadozók

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   


még több állat

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A szarvasmarha, a bölény és a metán

Nemrég készült egy kutatás, amely megállapította, hogy a bölények jócskán hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb széndioxid kerüljön a légkörbe… Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük