📈 Új korszakba Ă©rt a Cenweb? Jönnek a rekordok Ă©s a trollok


Cenweb Centauriweb Centauri borĂ­tĂł

Új korszakba Ă©rt a Cenweb? Jönnek a rekordok Ă©s a trollok



PĂĄr napja a nyitĂłoldalon kĂ©t sorban elĂșjsĂĄgoltuk abbĂ©li örömĂŒnket, hogy a Cenweb olyan olvasottsĂĄgot Ă©rt el, amit korĂĄbban sosem, s most engedjĂ©tek meg, hogy kicsit rĂ©szletesebben is beszĂĄmoljunk a fejlemĂ©nyekrƑl, vĂ©gtĂ©re is ti, az olvasĂłk, fƑkĂ©nt azok, akik rĂ©gĂłta – vannak, akik mĂĄr 15 Ă©ve! – figyelitek az oldal alakulĂĄsĂĄt, ti tevƑlegesen is hozzĂĄjĂĄrultatok ahhoz, hogy idĂĄig eljussunk.

Kiemelt köszönet a klubtagoknak,

akik nemcsak elviekben tĂĄmogatjĂĄk a Cenwebet Ă©s a termĂ©szetvĂ©delmi terĂŒletĂŒnket, hanem klubtagsĂĄgukkal a gyakorlatban is. KĂ©rĂŒnk titeket, ne unjĂĄtok meg soha, hogy Ășjra Ă©s Ășjra köszönetĂŒnket fejezzĂŒk ki, mert minden hĂĄla szĂ­vbƑl fakad, Ă©s nem csak kĂ©pes beszĂ©d, ha azt mondjuk, nĂ©lkĂŒletek mĂĄr talĂĄn az oldal sem volna, hanem tĂ©ny.


Én speciel kevĂ©sbĂ© kedvelem a „közössĂ©gĂ©pĂ­tĂ©s” hajszolĂĄsĂĄt, de az is tĂ©ny, hogy

a Cenweb bĂĄrmifĂ©le sikere mĂĄr rĂ©g nem egyedĂŒl a mi sikerĂŒnk.

MĂĄr rĂ©ges-rĂ©gĂłta közös sikerĂŒnk veletek, Ă©s csak remĂ©ljĂŒk, hogy tudtok is minderre Ă­gy gondolni. RemĂ©ljĂŒk, hogy a klubtagokat legalĂĄbb egy kĂĄvĂ© erejĂ©ig Ă©des Ă©rzĂ©sek töltik el, ha azt olvassĂĄk, Ășj lepkefajt talĂĄltunk mĂĄr megint a mĂ©zelƑ zĂłnĂĄkon. RemĂ©ljĂŒk, felötlik bennetek, hogy abban a ti tĂĄmogatĂĄsotok Ă©s kitartĂĄsotok is ott van.

Itt minden tåmogatónak van egy lepkéje.

Egy-egy virĂĄg itt a birtokon minden bizonnyal nem a miĂ©nk. Itt mindenki a maga szĂĄmlĂĄjĂĄra Ă­rhat pĂĄr ezer mĂ©het. Itt minden tĂĄmogatĂłnkra jut egy-egy facsemete. Minden elkĂ©szĂŒlt fotĂł, videĂł mögött ott van mĂ©g valaki mĂĄs is, nemcsak Ă©n. Itt minden szellƑ egy kicsit valahol egy klubtagot is vĂ©gigsimĂ­t, Ă©s minden csepp harmat is valaki mĂĄsĂ©.

HĂĄt Ă­gy. És ez igaz a Cenwebre is. RĂ©g nem adtunk hĂ­rt a weboldal környĂ©kĂ©rƑl, de remĂ©ljĂŒk, hogy ez is örömmel tölt el titeket, amint ezt remĂ©ljĂŒk mindig, amikor a birtokrĂłl hozunk Ășjabb Ă©s Ășjabb terveket, kĂ©peket, eredmĂ©nyeket.


Cenweb Centauriweb Centauri borĂ­tĂł

Vissza tehĂĄt a Cenwebre!

SzĂĄmos reform utĂĄn tavaly indĂ­tottuk ĂștjĂĄra a teljesen megĂșjult Cenwebet, mely kĂ©tszer is ĂŒnnepelheti a szĂŒletĂ©snapjĂĄt (errƑl ITT), mivel elƑször csak a tĂĄmogatĂłk lĂĄthattĂĄk egy titkos linken, nyilvĂĄnossĂĄ pedig csak 2023. mĂĄrcius 15-Ă©n vĂĄlt.

MĂĄr az elsƑ pillanattĂłl kĂ©rdĂ©s volt: Meddig Ă©sszerƱ ezt az oldalt Ă©pĂ­teni, Ă­rni, szerkeszteni, reformĂĄlni, szĂ©pĂ­teni – mindezt szerelembƑl, ingyen. Bevallom, ebben a kĂ©rdĂ©sben Ă©n voltam a szƱkkeblƱbb, talĂĄn mert Ă©n mĂĄr 15 Ă©ve formĂĄlom Ă©s töltögetem az oldalt.

Én azt mondtam, minimum egy Ă©v, annyi biztosan kell, hogy lĂĄssunk valamit a Cenweb jövƑjĂ©bƑl. Minimum 2024 mĂĄrcius 15-ig kell csinĂĄlnunk. Mara ennĂ©l nagyvonalĂșbb volt, Ă©s azt mondta, ha egy Ă©ven belĂŒl sincs lĂĄtvĂĄnyos haladĂĄs, akkor is csinĂĄlni kell, mert ez egy jĂł oldal


Az elsƑ kiugrĂł eredmĂ©nyek

ElƑször 2023 jĂșniusĂĄban lĂĄttunk kiugrĂł olvasottsĂĄgi adatokat, aztĂĄn miutĂĄn kijutottam a tavaszi infarktus utĂĄni mĂ©lysĂ©gekbƑl, körĂŒlbelĂŒl szeptember vĂ©gĂ©n, Ă©s valamelyest megerƑsödtem, oktĂłberben talĂĄlkoztunk elƑször olyan eredmĂ©nyekkel, amit egy Ă©vvel korĂĄbban megĂĄlmodtunk. OktĂłber utĂĄn lassĂș, de folyamatos erƑsödĂ©sben voltunk, csupĂĄn karĂĄcsony utĂĄn estĂŒnk vissza kicsit. FebruĂĄr elejĂ©tƑl viszont mĂĄr nem egy-egy kiugrĂł hetĂŒnk volt, hanem nĂ©ha egĂ©szen valĂłszĂ­nƱtlen erƑsödĂ©st tapasztaltunk.

Lassan egy hĂłnapja mĂĄr „megĂĄllĂ­thatatlanul” hasĂ­tunk, bĂĄr hozzĂĄ kell tenni azt is, hogy nemcsak a cikkekbe Ă©s a Cenweb fizimiskĂĄjĂĄba ölt energiĂĄknak köszönhetƑ mindez, hanem annak is, hogy a hĂĄttĂ©rben, szĂĄmotokra lĂĄthatatlanul legalĂĄbb annyi munkĂĄt vĂ©gzĂŒnk el az oldal optimalizĂĄlĂĄsa, menedzselĂ©se Ă©rdekĂ©ben, mint amennyit a tartalom Ă©rdekĂ©ben.

Analitika

A weboldal olvasottsĂĄgĂĄt csak mi lĂĄtjuk az analitikĂĄban, de a Facebookon ti is Ă©rzĂ©kelhettĂ©tek, hogy egyre gyakrabban lĂĄtni ott olyan szĂĄmokat, amit a legnagyobb oldalak is örömmel lecserĂ©lnĂ©nek a maguk szĂĄmaival. Lassan megszokottĂĄ vĂĄlik, hogy egy-egy posztunk ezer vagy több ezer kedvelĂ©st kap. A kĂ©t legtöbb kedvelĂ©st az ƑszapĂłrĂłl (9300 kedvelĂ©s!) Ă©s a szajkĂłrĂłl szĂłlĂł poszt kapta.

AztĂĄn megtörtĂ©nt az is, hogy egy cikk EZER MEGOSZTÁST Ă©rt el (a szajkĂłs poszt), nem sokkal kĂ©sƑbb a sarlĂłsfecskĂ©s posztunk mĂĄr EZEREGYSZÁZNÁL TÖBB MEGOSZTÁST.


Nehogy félreértsétek!

Nem a szĂĄmokat hajkurĂĄsszuk, de az biztos: ha nem sikerĂŒlne egyre több olvasĂłt megtalĂĄlnunk, a weboldalt elƑbb-utĂłbb hidegre kellene rakni. A birtok szempontjĂĄbĂłl sem közömbös, hogy talĂĄlunk-e mĂ©g segĂ­tƑkĂ©sz földlakĂłkat. Nem babra megy a jĂĄtĂ©k. Mi pedig gyakorlatilag napi huszonnĂ©gy ĂłrĂĄban dolgozunk a weboldalon, hĂ©tvĂ©gĂ©n Ă©s ĂŒnnepnapokon is, hĂĄt bevallom: örĂŒlĂŒnk minden pozitĂ­v visszaigazolĂĄsnak, Ă©s az egyre javulĂł szĂĄmoknak is.

Minap pedig a Facebookon elĂ©rtĂŒk, amit mĂ©g sosem: huszonnyolc nap alatt több mint egymilliĂłs elĂ©rĂ©sĂŒnk volt.


Screenshot

A Cenweb analitikĂĄjĂĄnak jelenlegi ĂĄllĂĄsa szerint a következƑ egy Ă©vben 900 ezer Ășj felhasznĂĄlĂłnk lesz. Nem egĂ©szen egy hĂłnap alatt a Facebook-követƑk szĂĄma 10 ezerrƑl 13 ezerr nƑtt (vĂĄrhatĂłan hĂ©tfƑn vagy kedden Ă©ri el a tizenhĂĄromezret).

Fontos, hogy nĂĄlunk nincs hirdetĂ©s, nincsenek fizetett posztjaink, soha egyetlenegy nem volt, Ă­gy minden követƑnk valĂłdi olvasĂł. EzĂ©rt van az, hogy több szĂĄzezer követƑvel rendelkezƑ oldalak gyakran jĂłval alacsonyabb aktivitĂĄst vĂĄltanak ki, mint a Cenweb.

Összefoglalva | NĂ©hĂĄny fontos szĂĄm

  • Havi elĂ©rĂ©s Facebookon 1,2 MILLIÓ
  • FelhasznĂĄlĂłk szĂĄma a weboldalon Ă©vente minimum 900 ezer
  • Megnyitott cikkek Ă©vente 1,5-2 MILLIÓ
  • Összes elĂ©rĂ©s minden platformmal egyĂŒtt (Insta, TikTok, YouTube, Facebook): 16,4 MILLIÓ

Ezek egyelƑre szĂĄmunkra hihetetlen szĂĄmok. FƑkĂ©nt az Ă©rdekes, hogy mĂĄr nem idƑleges kiugrĂĄsok vannak, mint korĂĄbban, hanem progresszĂ­v, kitartĂł növekedĂ©s. RemĂ©ljĂŒk, hogy ez Ă­gy is marad, s meg is teszĂŒnk mindent, hogy tovĂĄbbra is Ă­gy haladjunk.

Vannak persze hĂĄtrĂĄnyok is.

Ahol faragnak, ott hullik a forgĂĄcs is. MinĂ©l több olvasĂłnk van, annĂĄl több az okostojĂĄs, a troll. Nem jellemzƑ tovĂĄbbra sem, de elƑfordulnak trollok. Jönnek a „hĂĄzmesterek”, meg az olyan hozzĂĄszĂłlĂĄsok, hogy „kĂĄr, hogy a kĂ©pen nem az van” (persze az van), meg a felesleges fikkantĂĄsok, nyikkantĂĄsok, lekezelƑ böffentĂ©sek, idƑnkĂ©nt a hĂĄttĂ©rben, rĂĄbukkanunk „lĂĄtens” fikĂĄzĂĄsokra is. Egyre gyakrabban talĂĄl meg minket a közĂ©pszer, a fĂ©lreĂ©rtett szakiskodĂĄs beteges kĂ©nyszere, a jĂłl Ă©rzĂ©kelhetƑ fĂ©ltĂ©kenysĂ©g, Ă©s effĂ©lĂ©k, de magunk között ezeket azzal rendezzĂŒk:

minĂ©l több van ezekbƑl, „annĂĄl jobb”, hisz a mi olvasatunkban azt jelzi minden troll, hogy egyre hatĂ©konyabban dolgozik a Cenweb, a nagy szĂĄmok törvĂ©nye alapjĂĄn egyre több a szerencsĂ©tlen lelkibeteg Ă©s troll is.

Ti, kedves (jĂłzan) Ășj olvasĂłk, Ă©s kedves törzsolvasĂłink, ne aggĂłdjatok, ha talĂĄlkoztok az Fb-oldalon trollokkal, okoskodĂłkkal, agresszĂ­v ĂĄllatvĂ©dƑkkel, hĂĄzmesterekkel: mindez alapvetƑen nem Ă©rinti a munkĂĄnkat Ă©s egyĂŒttlĂ©tĂŒnket, azĂ©rt sem, mert Ășgy döntöttĂŒnk:

bĂĄr csak egĂ©szen kivĂ©teles esetekben tiltottunk bĂĄrkit is, a jövƑben kemĂ©nyebben moderĂĄljuk a kommentszekciĂłt.

Miért is?

AzĂ©rt tudjatok rĂłla, hogy a fontoskodĂł troll-jĂłszĂĄgoknĂĄl jobban kevĂ©s olvasĂł eteti az algoritmusokat. VoltakĂ©pp hĂĄlĂĄt is Ă©rezhetnĂ©nk, hisz pĂĄrszor Ă©pp Ƒk tornĂĄsztĂĄk fel az olvasottsĂĄgot. KĂ©t ok miatt mĂ©gis szigorodunk:

  1. EgyrĂ©szt nincs idƑnk a baromsĂĄgokra, s egyre kevĂ©sbĂ© van.
  2. MĂĄsrĂ©szt nem szeretnĂ©nk, hogy a szĂ­vĂŒnknek oly kedves, intelligens földlakĂłk a troll-jĂłszĂĄgok miatt kezdjĂ©k magukat pocsĂ©kul Ă©rezni az oldalainkon.

Ennyit a forgĂĄcsrĂłl.

ÖrĂŒljetek velĂŒnk, Ă©s bocsĂĄssĂĄtok meg, ha a jövƑben esetleg abban is vĂĄltozik az oldal, hogy mĂ©rtĂ©kkel, de reklĂĄmok is lesznek rajta (gondolkodunk ezen). Ne feledjĂ©tek: az Ășj oldal mĂ©g mindig kĂ­sĂ©rleti stĂĄdiumban van, Ă©s mĂ©g mindig keressĂŒk a fenntarthatĂłsĂĄg lehetƑsĂ©geit. ArrĂłl viszont egy pillanatra sem feledkezĂŒnk meg, hogy nĂ©lkĂŒletek nem jutottunk volna el idĂĄig. ÖrĂŒljetek hĂĄt velĂŒnk!


Ezt a videĂłt közösen kĂ©szĂ­tettĂŒk 2017 tavaszĂĄn. EmlĂ©keztek rĂĄ?

HozzĂĄszĂłlĂĄsokhoz gördĂŒlj a kapcsolĂłdĂłk alĂĄ!


Kedves olvasĂł,

ha nem vagy mĂ©g tĂĄmogatĂł, lĂ©pj be a Klubba ITT. CsupĂĄn havi kĂ©t kilĂł kenyĂ©r ĂĄrĂĄĂ©rt, 2200 forint tĂĄmogatĂĄsĂ©rt elĂ©rsz minden tĂĄmogatĂłi tartalmat, a heti videĂłkat Ă©s Ă­rĂĄsokat is. Alkalmi tĂĄmogatĂĄsra Paypalon keresztĂŒl van lehetƑsĂ©g (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mĂłd sem megfelelƑ, de szeretnĂ©d tĂĄmogatni a Cenwebet Ă©s a rezervĂĄtumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com cĂ­men. SegĂ­tsĂ©gedet elƑre is megköszönve, Ă©s remĂ©lve, hogy szövetsĂ©gesek leszĂŒnk.   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

7 hozzĂĄszĂłlĂĄs

  1. Én ugyan csak nĂ©hĂĄny hete talĂĄltam rĂĄ az oldalra, de nagyon is örĂŒlök az eredmĂ©nyeknek Ă©s tĂĄmogatni is fogom minden mĂłdon, lehetƑsĂ©geim szerint. Köszönet mindenkinek, elsƑsorban neked Cen’, a Cenweb szĂ­vĂ©nek! AzĂ©rt vigyĂĄzz magadra is ! đŸ€—

    1. Author

      Kedves Judit, bizonyos Ă©rtelemben ez a poszt rĂłlad is szĂłl 🙂 ArrĂłl, hogy miĂ©rt is fontos elĂ©rni sok embert valamikĂ©nt. HĂĄlĂĄsak vagyunk a segĂ­tsĂ©gedĂ©rt, örĂŒlĂŒnk, hogy itt vagy, Ă©s remĂ©ljĂŒk, hogy sokĂĄig maradsz… 🙂 SzĂ©p hĂ©tvĂ©gĂ©t!

  2. GratulĂĄlok az eredmĂ©nyeitekhez, Cen’! Nagyon örĂŒlök. 🙂 🙂 Mara kitartĂĄsĂĄt dĂ­jazom, mert Ă©n sem szeretem feladni könnyen. 🙂

    Azt hiszem, nem kell emlĂ©keztetnem tĂ©ged rĂĄ, hogy Ă©n hĂĄnyszor prĂłbĂĄltalak rĂĄbeszĂ©lni az oldal tĂĄmogathatĂłsĂĄgĂĄra. Nagyon mellette voltam, mert Ășgy gondoltam, hogy annyi munkĂĄt fektettek az oldalba, annyit kapunk tƑletek, hogy ezt jĂł Ă©rzĂ©sƱ ember ha megteheti, akkor viszonozni akarja valahogyan.

    Most pedig a reklĂĄmok mellĂ© ĂĄllok. 🙂 JĂł ötletnek tartom ezt is. Biztos vagyok benne, hogy alaposan meggondoljĂĄtok, hogy milyen reklĂĄmokat engedtek meg az oldalon. Úgy gondolom, hogy amik passzolnak az oldalhoz, az oldalon megjelent tartalmakhoz, azok jöhetnek. AkĂĄr mĂĄs, hasonlĂł oldalak reklĂĄmozĂĄsa is oda-vissza.
    HajrĂĄ tovĂĄbbra is! MegyĂŒnk elƑre egyĂŒtt. 🙂

  3. AmiĂłta van Cenweb, itt kezdem Ă©s fejezem be a napot.
    Annyira vĂĄrom mindig a regĂ©ny rĂ©szleteket s ha Cen megoszt az Ă­rĂĄsaibĂłl valamit Ă©s olvashatom, mindig Ășgy Ă©rzem nahhh ma mĂĄr sokkal többet tettem az intellektuĂĄlis örömökĂ©rt mint bĂĄrki.
    MadĂĄr ĂŒgyekben sokat fejlƑdtem, ĂĄm mĂ©g mindig gondolkodnom kell nagyon, ha lĂĄtok egyet kicsoda Ƒ:-))))
    Szeretettel gratulĂĄlok a megĂșjult oldalhoz ” maradunk itt maradunk itt maradunk”- mondja a Cseh TamĂĄs dal, szĂłval vĂĄrom kĂ­vĂĄncsian milyen reklĂĄmoknak adtok helyet.

    1. MĂ©g annyi, a FĂłrumhoz is kell Ășj jelszĂł? Nem tudok belĂ©pni, az a jelszĂł is is mentett volt, nem tudom mi.

  4. NĂ©hĂĄnyszor mĂĄr leĂ­rtam eddig is, hogy veled örĂŒlök, Cen’, most mĂłdosĂ­tok, veletek örĂŒlök Ă©s MarĂĄnak is köszönöm a sok Ășj informĂĄciĂłt, sƑt, a hĂĄttĂ©rben dolgozĂł informatikusnak, SĂĄrga Hajnak is hĂ lĂĄs köszönet!đŸ€—
    Ha enyĂ©m is egy fa, egy madĂĄr, egy virĂĄg a birtokon, akkor kĂ©rnĂ©k szĂ©pen egy fĂŒleskuvikot, a hĂșsztörzsƱ Ă©gert Ă©s a boglĂĄrkĂĄkat a patak partjĂĄn.
    Nem hagyhatom ki: kérlek, Cen, vigyàzz az egészségedre és ne felejts el a kåvé mellé sok vizet inni!
    Bevallom, fĂŒggƑ vagyok Ă©s ez nem kĂĄros szenvedĂ©ly, sƑt!
    HĂĄla mindenĂ©rt!đŸ€—đŸŠđŸ’šđŸŠâ€âŹ›đŸŠ‰

  5. RĂ©gi olvasĂłd -mostmĂĄr olvasĂłtok- vagyok. GratulĂĄlok a sikeres fejlƑdĂ©shez. Minden estĂ©met a Cenweben töltöm, Ă©s elmondhatom a bƑsĂ©g zavarĂĄval kĂŒzdök, annyi az olvasni valĂł, semmit sem lehet kihagyni. VĂĄltozatos, szĂ­nes tĂ©mĂĄk, ismerettetrjesztƑ Ă­rĂĄsok, de legjobban szeretem a sajĂĄt gondolataid a vilĂĄgrĂłl, egy- egy esemĂ©nyrƑl , amit Ă©n “gondolatboncolgatĂĄsnak” hĂ­vok. Rendszerint megosztom az Ă­rĂĄsaid, fiyelemfelhĂ­vĂĄssal ajĂĄnlom. KönyveidbƑl mĂĄr ajĂĄndĂ©kozĂĄsra is vĂĄsĂĄroltam.
    Köszönet a sok szĂ©p Ă©lmĂ©nyĂ©rt, amit a CenwebtƑl kapok!
    Tovåbbi sikeres mƱködést és jó egészséget kívånok, vigyåzz magadra, és néha lazíts, pihenj egy kicsit.

Vélemény, hozzåszólås?

Az e-mail cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk