Másfél tonnányi világháborús gránát került elő egy kertből

világháborús gránát


Másfél tonnányi világháborús gránát került elő egy kertből


Több mint másfél tonnányi második világháborús robbanótest került elő egy piliscsabai családi ház hátsó kertjéből – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán.

A Pest vármegyei településen egy esővízgyűjtő tartály ásása közben bukkantak két feltételezett robbanóeszközre az ott dolgozó munkások. A tűzszerészek megállapították, hogy két 15 centiméteres, második világháborús eredetű magyar repeszromboló gránátot találtak a kertben. Miután fémkereső eszközökkel átvizsgálták az érintett területet, összesen 34 robbanótestet emeltek ki a földből, valamennyi 15 centiméteres magyar repeszromboló gránát volt.

A robbanóeszközök biztosított gyújtószerkezetekkel rendelkeztek, szállítható állapotban voltak, így azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték, ahol később megsemmisítik azokat.

Forrás: MTI, kép: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük