Új videó készült a bükki vadmacskákról

vadmacska Bükkben

Új felvételeken a vadmacska a Bükkben


A Bükki Nemzeti Park a Facebook-oldalán új videót osztott meg az erdeiben bolyongó vadmacskákról.

Mint a felvételt is készítő Papp Ferenc, a Nógrádi Tájegységen dolgozó természetvédelmi őr írja, a vadmacskák az Északi-középhegység erdeiben mindenütt előfordulnak, de gyakran nem kerülnek szem elé, mert alkonyattól hajnalig vadásznak és főleg az éj leple alatt merészkednek ki a mezőgazdasági területekre.


Ahol viszont nappal is mozognak, az az erdei környezet, viszont ilyenkor a prédaállatok folyamatos jelzik a többieknek jelenlétüket, hangos riasztással. A kiposztolt felvételeken egy házimacska is feltűnik, ami jelzi, hogy sajnos a hibridizáció problémája jelen van, és, hogy házi kedvenceink nem csak a települések széléig kóricálnak el…

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több vadmacska

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük