Változik a hőségriasztás

hőségriadó

Változik a hőségriasztás


Változtat a veszélyjelző rendszerén az Országos Meteorológiai Szolgálat, és a hőség helyett ezentúl magas középhőmérsékletre adja ki a nagy meleg miatt figyelmeztetéseket.

Azért változtattak a korábbi gyakorlaton, hogy egyértelművé tegyék, a hőségriasztást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el, figyelembe véve a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, veszélyjelzéseit.

A jövőben magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést akkor adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen legalább egy napig 25 és 27 fok között várható.

Második szintű figyelmeztetésre 27 és 29 fok között kerül sor, a legmagasabb figyelmeztetésre pedig akkor, amikor a napi középhőmérséklet előreláthatólag meghaladja a 29 fokot.

Forrás: MTI, kép: Xavier Coiffic/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Így alakul most Európa időjárása

  A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

  A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük