Komoly hőhullám érte el az Egyesült Államokat

hőhullám USA

Komoly hőhullám érte el az Egyesült Államokat


Az amerikai országos meteorológiai szolgálat (National Weather Service) a hőség miatt figyelmeztetést adott ki Texas, Louisiana és Florida egyes részeire. A hivatalos előrejelzés szerint Texas állam partvidéki részén a nagy páratartalom miatt a hőérzet eléri a 46, míg Brownsville és Corpus Christi városokban megközelíti az 50 fokot.

A levegő mért hőmérséklete ugyanakkor ennél jóval alacsonyabb, 35 fok körül alakul, Dallasra pedig 34 fokot jeleztek előre, miközben a páratartalom miatt a hőérzetet 40,5 fok.

Louisiana államra és Florida déli részében hasonló hőmérséklet várható a Mexikói-öböl térségéből érkező magas páratartalmú légtömegek miatt.

Közben Texas kormányzója katasztrófa sújtotta területté nyilvánította a nyolcezer lakosú Perryton városát, ahol csütörtök este tornádóban három ember meghalt, mintegy 160 embert kellett orvosi ellátásban részesíteni és a település jó része romba dőlt.A forgószél nyomán a beállt hőségben mintegy ezer ember maradt áram nélkül szombaton.

Forrás: MTI, kép: Jorge Vasconez/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Heti időjárás | Tetőzik a hőség

  Jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből. Hétfőn napos időre számíthatunk…Tovább

  még több USA

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük