Változékony idő várható a jövő héten

Tulipán

Változékony idő várható a jövő héten


Változékony idő várható a jövő héten, élénk, olykor megerősödő széllel és többórás napsütéssel, valamint 20 fok körüli maximumokkal. A hét elején még többfelé várható zápor, zivatar, majd csökken a csapadék esélye.

Hétfő

A fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett akár több órára kisüthet a nap. Reggel főként északkeleten, illetve délnyugaton lehet gyenge eső,

a délután folyamán már többfelé záporok, zivatarok képződhetnek.

Az északias szél nagy területen megélénkülhet, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódhat és a zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kedd

Kedden az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet.

Összességében több körzetben előfordulhat záporeső, zivatar.

Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A minimum általában 4 és 10, a maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Szerda

Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Elszórtan kialakulhat záporeső, néhol zivatar.

Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi szél. A hajnali 3, 9 fokról 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.Csütörtök

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként előfordulhat zápor, zivatar.

Többfelé kísérhetik élénk, néha erős lökések az északkeleti, északi szelet. Hajnalban 1, 7, a délutáni órákban 14, 20 fokot mérhetnek.

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de előfordulhat egy-egy zápor. Az északkeleti, keleti szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Szombat

Általában gomolyfelhős, napos időre van kilátás, csak egy-egy zápor valószínű.

Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 2 és 8, a csúcsérték 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap

Napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy záporral. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a délkeleti szél. A hajnali 2, 9 fokról általában 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: MTI, képek: Rodion Kutsaiev, Jan Meeus/Unsplash


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Új állatvédelmi tananyag készült

  A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatvédelmi tananyagot és képzési sorozatot készített jogalkalmazóknak, hogy hatékonyabbá és gördülékenyebbé…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük