Utazás, történelem, romantika | Filmajánló

filmajánló

Utazás, történelem, romantika | Filmajánló

Három filmet ajánlunk, ami a Médiaklikk oldalán néhány napig ingyen látható. Egy úti film, egy olasz vígjáték és egy angol dráma alkotja a repertoárt.

Nagy kontinentális vasúti utazások

II. évad 4. rész, 59 perc, 2013
Michael Portillo a világ egyik legrégebbi hullámvasútjára száll fel a koppenhágai Tivoli kertben, hogy aztán már az igazi vasúton folytassa észak-európai utazását az Oresund hídon át Svédországba, majd Norvégiába.

A film február 9-ig itt érhető el.

A szép molnárné

A romantikus vígjáték egy igazi olasz klasszikus 1955-ből Vittorio de Sica, Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével. A spanyol uralom alatt lévő Nápolyban már szinte mindent megadóztatnak, amit csak lehet. Luca, a molnár és gyönyörű felesége, Carmela úgy próbálnak megélni és ügyeskedni, ahogy tudnak. Bár nagyon szeretik egymást, a férj kisebb kiváltságokért cserébe szemet huny a feleségét körülzsongó férfiak ártatlan és hasztalan udvarlása fölött. De Don Teofilo, a kormányzó más, neki hatalom is van a kezében, és semmitől sem riad vissza, hogy megkapja a gyönyörű nő szerelmét. De Luca sem hagyja ám magát.

A film február 10-ig itt látható.

Inkább lennék özvegy

Komolyabb vizekre evezünk a 2019-ben készült angol drámával, melynek főszereplője Anette Bening. Jamie hétvégére hazautazik Londonból a szüleihez a hangulatos tengerparti kisvárosba. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor apja váratlanul bejelenti, hogy elköltözik otthonról. A 29 év után egyedül maradó asszony nagy fájdalommal fogadja a váratlan csapást, de hamar megtalálja a megfelelő visszavágást: a kezdeti kétségbeesés helyét a támadó hangvétel veszi át. Jamie lesz az egyetlen támasza, ám a fiú egyre tehetetlenebbnek érzi magát az elszabaduló indulatok között. Régi sérelmek és elfojtott érzelmek kerülnek napvilágra, azonban az egyre keserűbb vádaskodások nem nélkülözik a valódi, szép pillanatok felidézését sem.

A film február 4-én este látható a Dunán, február 5-től egy héten át pedig itt érhető el.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Megnéztem az “Inkább lennék özvegy”-t, nagyon betalált, csodás film.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük