Tovább gyűrűzik a horvát Coca-Cola-rejtély

horvát cola

Tovább gyűrűzik a horvát Coca-Cola-rejtély


Kedden és szerdán hat ember került kórházba Horvátország különböző városaiban, Splitben, Fiumében, Varasdon és Zágrábban, akik Coca-Colát ittak vagy a cég által forgalmazott Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvizet fogyasztottak.

Az üdítő megmarta a nyelőcsövüket, a hatóságok jelentése szerint mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek kórházban.

Most a Coca-Cola horvátországi forgalmazója úgy döntött, visszahívja az érintett termékeket. Mint mondták, az állami felügyelőség szóbeli határozata miatt döntöttek így, de hozzátették, hogy a belső vizsgálatuk sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutatott ki szabálytalanságot.

“Továbbra is együttműködünk az illetékes hatóságokkal, és konkrét lépéseket teszünk fogyasztóink védelme érdekében” – olvasható a Coca-Cola Horvátország sajtóközleményében.

Az ügyben a rendőrség és az ügyészség is nyomoz. Krunoslav Capak, a Horvát Közegészségügyi Intézet (HZJZ) igazgatója szerint valószínűleg valamilyen maró hatású anyagról van szó. “A legfontosabb, hogy megvizsgáljuk, nincs-e idegen elem az italokban, mert maga az üdítő, annak összetevői nem okozhattak ilyen sérüléseket”.

Horvátországban több üzletlánc is úgy döntött, hogy elővigyázatosságból a Coca-Cola minden italát leszedi a polcokról, és hasonlóan járt el a legtöbb vendéglátóipari cég is.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Patreon-tagok körébe ITT. Csupán havi két-három kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért cserébe elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség ITT. Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress meg mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, abban a reményben, hogy szövetségesek lehetünk. A legjobbakat, üdv, Cen’   

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több élet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Nem hatnak már annyira a reklámok

Egyre tudatosabb vevők vagyunk, és egyre kevésbé hatnak ránk a hagyományos vásárlásösztönző reklámok. A véleményvezérekre is csak akkor hallgatnak a követőik…Tovább

3 hozzászólás

 1. Sosem szerettem a a coca colát- a gyerekeim is anélkül nőttek fel. Foszforsav van benne, lemarja a rozsdát is hát még a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáját. Én biztosan betiltanám, kalória dús és egészségtelen, mégis sokan ezt isszák élénkítőnek . Az sem véletlen, hogy Amerika vezet a túlsúlyos és cukorbeteg gyerekekben. Gyorskaja és cóla- na így kell az emberiséget lebetegíteni. Itt a közelemben van egy Meki-tele van a parkolója egész nap, meg hétvégén is szóval akármilyen drága és egészségtelen, mégis ott esznek a gyerekeikkel az emberek. Bocs elkanyarodtam a cikktől.

  1. Author

   Nehéz lenne vitatkozni bárkivel is, aki lebeszél a kóláról, nekem azért jól tud esni néha. 🙂

   1. Megértem:-) Egészségedre:-)))
    Nekem minden ami buborékos , vagy szénsavas csípi a nyelvem , a torkom meg görcsöt kap tőle, szóval ezért nem tudom elképzelni, hogyan tudja bárki is meginni.
    Megjegyzem, a szódában is van foszforsav…
    Én csak szűrt csapvizet, meg magam készítette gyömbéres citromos vizet iszom, ami szintén felforralt szűrt vízzel készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük