Négy tonnányi tiltott rovarölőszert találtak

tiltott rovarölőszert


Négy tonnányi tiltott rovarölőszert találtak


Több mint négyezer kilogramm tiltott rovarölőszert találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú teherautó platóján Békés vármegyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A pénzügyőrök a gyulai határátkelőhelynél állították meg a bolgár kamiont, hogy átvizsgálják a rakományát, ekkor találták meg a Magyarországon tiltott méreganyagot, mely azért tiltott, mert a vízi szervezetekre veszélyes és a méhekre kifejezetten káros.

A fuvarokmányok alapján az illegális szer magyar lerakodási címmel érkezett Görögországból. A pénzügyőrök értesítették a Békés vármegyei kormányhivatal növényvédelmi felügyeletét, amely a körülmények tisztázásáig zár alá vette rakományt.

Nem ez az első eset, hogy illegális növényvédő szerre csaptak le a hatóságok.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több mezőgazdaság

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A szarvasmarha, a bölény és a metán

Nemrég készült egy kutatás, amely megállapította, hogy a bölények jócskán hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb széndioxid kerüljön a légkörbe… Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük