Ti kérdeztétek: Mire jó az inkognitó? | podcast

Ti kérdeztétek: Mire jó az inkognitó? | podcast


Podcast


“Okos mondás, jó mondás, csakhogy legyen az ember bármekkora “úr”, nem férhet bele az idejébe és erejébe minden”

Akadozva bár, de még mindig halad a podcastes projektünk, amivel május közepétől újítottunk. Úgy tűnik, hogy nehezen szabadulunk a technikai nehézségektől, de ezért egyedül én vagyok a felelős. Mondjuk, az is igaz: ha öttalálatosunk lenne, kicsit (nagyon!) másként nézne ki itt minden, és ezek az akadozások megszűnnének.

Magad uram, ha szolgád nincs.

Okos mondás, jó mondás, csakhogy legyen az ember bármekkora “úr”, nem férhet bele az idejébe és erejébe minden, s főként nem férhet bele minden tökéletesen és kifogástalanul, nem folyhat percről percre az élet makulátlanul, ha az utolsó szöget is ugyanaz a kéz veri be.

Bárhogy is, megkezdtem ezt is: válaszolok a kérdésekre. Sőt igyekszem bepótolni a korábban tervezett hétfői podcasteket is. Téma éppenséggel akad bőven. És épp mert pótolni valóban sem szükölködöm, nem vettem fel az alábbi podcastet újra, holott a felvétel hajnali óráján nemigen voltam a toppon. De azt hiszem, a podcast műfajának ez is a sajátja.

Azt is tanulnom kell, hogyan legyek épp a megfelelő mindig időre. Bárhogy van is, fogadjátok szeretettel, és ígérem: igyekszem a lehető leghamarabb minden kérdésre válaszolni a továbbiakban is. Épp ezért kérdezzetek és véleményezzetek bátran. Kritika is jöhet! Jól esik vagy sem, állom.

Ebben az esetben Zilahi Lívia kérdése (Miért jó az inkognitó?) szépen összecsengett egy aktuális közéleti esettel is, amikor Nádas Péter azzal az indoklással nem kapott meg egy díjat, mert “fehér férfi”.


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több podcast és blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Érzem a bőrömön a regényírás illatát

Napbarnítottan kifeküdni délelőtt a teraszra vagy a fűbe az éjjel keletkezett kézirattal, rágyújtani egy multira a hideg narancslével a kezemben, hagyni és élvezni,…Tovább

2 hozzászólás

  1. Kedves Cen- természetesen tegnap éjjel meghallgattam a podcast-od, hatalmas vihar volt és kifejezetten örültem, hogy tökéletesen leköti a figyelmem a villámlástól való parázás helyett.
    Fantasztikus okfejtés volt- tudod az egyszerű polgár mint én is, valami egészen más fantáziát kapcsol az inkognitóhoz- p. kivonulás a világból, rejtőzködés valamiért meg ilyen hülyeségek. Megértettem és egyetértek, az irodalmi művek értékeinek tökéletesen függetlennek kell lenni attól ki írta, más kérdés, hogy mégiscsak van köze ahhoz a személyhez – no de amióta világ a világ mi az első kérdés, ha az ember egy jó könyvről mesél? ” Ki írta”? Bob Dylan irodalmi Nobel díja eléggé meglepő volt anno-azért nem volt akkora súlya a szövegeinek. Szóval hatalmas respect egy ilyen tudatos döntésnek , mint a Tiéd. Láttam ugyan néhány interjút ami Veled készült korábban, meg talán még rádiófelvételt is hallottam valamikor, de erre a kérdésre adott válaszodra én nem emlékszem. Amúgy tök jó tempóban beszélsz- még ha hajnali is volt:-))

    1. Author

      Köszönöm! Más kérdésekre is választ adok. Ma egy videós podcastet kaptok, de azt csak a klubtagok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük