Tarantino elkészíti második utolsó utáni filmjét

tarantino utolsó filmje

Tarantino második utolsó utáni filmje


Quentin Tarantino rendszeresen azt rebesgeti, hogy összesen tíz játékfilmet tervez rendezni. Azonban az, hogy pontosan melyik is a tizedik, mindig változik, amikor új filmre készül. Ha szigorúan véve nézzük a filmográfiáját, akkor már a 2015-ös Aljas nyolcas is lehetett volna az utolsó, mert ez volt a tizedik. De a 2019-es Volt egyszer egy Hollywood már biztosan az lett volna, úgy is harangozták be. Később azonban kiderült, csinál még egy filmet The Movie Critic címmel, amely egy filmkritikusról szól.

A matek pedig úgy jön ki, hogy a Kill Bill két részét egy filmnek tekinti, első amatőrfilmjét, a My Best Friend’s Birthday (A legjobb barátom születésnapja) című rövidfilmjét pedig nem számolja bele. Úgy tűnik, a rendező komoly küzdelmet víz aközött, hogy mi mutatna jól az önéletrajzban, és mit szeretne valójában csinálni. Viszont így, hogy közeledünk a tizenöthöz, ideje lenne talán felkerekíteni a célértéket.

A Filmkritikus

A 61 éves, Oscar-díjas rendező-forgatókönyvíró mindenesetre tavaly a cannes-i filmfesztiválon is beszélt a közönségnek az “utolsó” nagyjátékfilmjéről. Azt mondta, a The Movie Critic 1977-ben játszódik majd, és főhőse egy alig ismert filmkritikus lesz, aki egy pornómagazinnak ír filmekről. Az is felmerült, hogy Brad Pitt visszatérhet a Volt egyszer egy Hollywoodban megismert Cliff Boothra hasonlító karakterként. A film, amelynek forgatását 2024-re tervezték, már 20 millió dolláros adótámogatást is kapott Kaliforniától.

Mint a rendező egy interjúban elmondta, a Filmkritikus ötletét egy tinédzserkori munkája adta, amikor pornómagazinokkal kellett feltöltenie az újságautomatákat. Akkor talált rá az egyik magazinban a filmrovatra, amelyben mainstream filmekről lehetett olvasni meglehetősen nyers stílusban az említett kritikustól. “Nagyon goromba volt. Káromkodott. Rasszista szlenget használt. De nagyon vicces volt” – mondta a rendező hozzátéve: „Szerintem nagyon jó kritikus volt. Pokolian cinikus volt.”

Most azonban Tarantino ezzel kapcsolatban is meggondolta magát, és más témát választ, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mit. Azt azonban már most lehet tudni, hogy nem ez lesz az utolsó kreatív munkája. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

Ráadásul annak is segít, aki az írással kacérkodik:

Forrás: MTI, Guardian, kép: Gage Skidmore/Wikimedia, CC BY-SA 3.0 DEED

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük