Előre lehet jelezni, hogy mennyire lesz súlyos a Covid-fertőzés

Előre lehet jelezni, hogy mennyire lesz súlyos a Covid-fertőzés


Egy koronavírussal kapcsolatos, most lezárult kutatás adatai lehetővé teszik a fertőzés okozta krónikus, súlyos állapotok kialakulásának előrejelzését.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Szegedi Tudományegyetemmel valamint az AdWare Research és a Cortex CPS Kft.-vel közösen végzett kutatást, melynek középpontjában a koronavírus-fertőzést követő poszt-Covid-tünetek álltak.

A vizsgálatot hatvan beteg bevonásával végezték, akiktől a betegség akut fertőzése idején gyűjtöttek molekuláris adatokat. Ezekből az információkból pedig előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye. A kutatás tapasztalatai segíthetik a további vizsgálatokat.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több egészség

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több tudomány

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük