Hatalmas vihar tombol Szibériában

Oroszország időjárás

Veszélyes az időjárás Oroszország egyes területein


Szélvihar szakította meg az áramellátást Oroszországban a Krasznojarszki terület tizenkét településén, mintegy harmincötezer ember maradt áram nélkül, de Szibéria más területein is súlyos károkat okozott az elektromos hálózatban a vihar – közölte vasárnap az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A tárca szerint a vihar a Krasznojarszki területen hétfőn is folytatódik, és a széllökések elérik majd a kilencven kilométer/órát, emellett pedig tízfokos hirtelen lehűlés is várható.A kedvezőtlen időjárás miatt az autóbusz- és repülőjáratok késésére lehet számítani. Krasznojarszkban a Rosszija légitársaság egy Superjet 100-as utasszállítója csak negyedik kísérletre tudott leszállni, miután fél órán át körözött a város felett.

Szibéria több más régiójában, az Altaji területen, az Altaj Köztársaságban, Hakaszföldön, valamint Kemerovo és Omszk megyében is több tízezer fogyasztót érintő fennakadások keletkeztek az áramellátásában a vihar miatt. Az erős szél vezetékeket szakított el és tartóoszlopokat döntött ki. A Kemerovo megyei Novokuznyeckben, ahol a vihar két ember halálát és további hat sérülését okozta, szükségállapotot vezettek be.


A városban negyvenhét lakóház tetőszerkezete sérült meg, több mint kétszáz fa dőlt ki, valamint harminc gépkocsiban és a szociális infrastruktúra negyvenöt létesítményében keletkeztek károk. A széllökések sebessége itt meghaladta a 126-137 kilométer per órát.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Heti időjárás | Nyárias meleg

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban…Tovább

még több Szibéria

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük