Elhalasztották az olimpiai nyitóünnepség főpróbáját

olimpiai nyitóünnepség illusztráció

Elhalasztották az olimpiai nyitóünnepség főpróbáját


A párizsi olimpia szervezői másodszor is elhalasztották a Szajnára tervezett nyitóünnepség főpróbáját. A tesztelést hétfőre időzítették, de a folyó magas vízállása miatt az eseményt újra törölni kellett, miután ezt egyszer már április 8-án is megtették. Az újabb dátumot egyelőre nem tűzték ki, azt az időjárási viszonyok alakulásától tették függővé.

A párizsi játékokat július 26-án, a Szajnára tervezett hajós felvonulással nyitják meg. Ez lesz az első alkalom, hogy az olimpia nem hagyományos színhelyen, az adott város központi atlétikai stadionjában kezdődik. A Szajna a nyíltvízi úszásnak és a triatlon úszóversenyeinek is otthont ad az augusztus 11-ig tartó játékokon, már ha sikerül a vízszennyezést biztonságos szintre csökkenteni.

Egyre kevesebb franciát hoz lázba az esemény

Nemrég közvélemény-kutatás készült, amely szerint egyre kevesebb francia tervezi követni az olimpia eseményeit. A válaszadók mindössze 51 százaléka mondta azt, hogy figyelemmel kíséri a versenyeket, ami az érdeklődés nyolcpontos csökkenését jelenti január óta. Ezzel szemben Japánban és a Koreai Köztársaságban a válaszadók 71 százaléka, az amerikaiaknak és európaiaknak pedig 68 százaléka jelezte, hogy követni fogja a játékokat.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Szajna

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Tényleg lehet majd úszni a Szajnában?

Franciaország azt az ambíciózus célt tűzte maga elé, hogy a jövő évi olimpiára, sőt, már a mostani nyíltvízi tesztversenyekre száz év után újra úszhatóvá teszi…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük