Nem tágít megmentője mellől az Antigoné-daru

Antigoné-daru

Nem tágít megmentője mellől az Antigoné-daru


Mohammad Arif körülbelül egy éve egy sérült Antigoné-darut talált a földjén, az indiai Uttar Pradesh államban. Úgy érezte, emberi kötelessége segíteni rajta, így aztán hazavitte, meggyógyította, és azt hitte, a daru visszatér a vadonba, amint teheti. Ehelyett vele maradt és nem tágít mellőle.

Van, amikor nagyobb távolságra is elrepül, de naplementekor mindig visszatér.

A videóban a férfi mesél arról, hogy azt hitte, amikor a madár újra tud repülni, visszatér a családjához, de legnagyobb meglepetésére nem így történt.

Egy éve látta meg, hogy a daru a szántón fekszik, a jobb lába teljesen el volt törve és erősen vérzett. Otthon házi gyógymódokkal kúrálták, hat hét után pedig újra lábra tudott állni.

Azóta a madárral annyira összemelegedtek, hogy gyakran esznek egy tányérból, és kisebb, négy-öt kilométeres kirándulásokat tesznek együtt: a férfi motoron, a daru pedig mellette repülve. A daru mindig teljesen szabadon mozoghat, sosem teszik ketrecbe vagy kötik meg, és Arif szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy velük marad.


A videó angol felirattal a BBC oldalán látható.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több daru

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Jövendőmondó álom

  Voltatok már úgy, hogy láttátok a jövőt? Átléphetünk egy másik téridőbe, ha álmodunk? Lehetséges, hogy az álom is szerves része a valóságnak?… Tovább

  még több madár

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  3 hozzászólás

  1. Egy másik megindító történet,imádom!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük