Miért éppen Alaszka? | Retro karácsonyi filmajánló | videó!

Miért éppen Alaszka? | Retro karácsonyi filmajánló | videó!


Kedves barátaink, olvasóink, régiek és újak. Annyi mindent szerettünk volna még megtenni, megírni, megcsinálni karácsonyra, akár a háziasszony, aki az utolsó négyzetcentimétert is szeretné szenteste előtt olyan tisztának és ragyogónak látni, amilyen az sosem volt még, de ne legyünk telhetetlenek, tanuljunk meg együttélni az ontológiai értelemben állandó félbehagyottsággal, felemássággal is, ezért most első körben elengedünk pár karácsonyra kitűzött célt, és arra gondolunk: holnap is karácsony lesz még, sőt, ha úgy akarjuk, holnap után is, márpedig mi azt szeretnénk, tehát van, ami holnapra és holnap utánra marad, viszont ami nem maradhat el szenteste,

az egy igazi karácsonyi film.

Hónapokkal ezelőtt túrtuk ki az internet bugyraiból azt a filmet, amit ma ajánlunk, és itt bocsánatot kell kérnünk az ifjabb nemzedéktől, hisz talán nem is hallottak a „Miért éppen Alaszka” címen futó, amúgy remek, szórakoztató és nagyon emberarcú sorozatról, de mi ennek egy karácsonyi epizódját ajánljuk.

Ez a sorozat a helyszín (Alaszka) miatt egyébként is, alapból karácsonyi némiképp, akár még nyáron is, de ha a helyszín nem lenne elég, a remek, és egytől egyig szerethető, bár szívhez szólóan gyarló karakterek mellett időről időre elszabadul a készítők fantáziája és mágikus eseményekbe torkollanak az alaszkai kistelepülés történései; egy pincérlány egy szép napon elkezd énekelve beszélni, és onnantól nem tud már beszélni, csak énekelni, láthatatlan táncosok járják a alaszkai városka utcáit, megjelenik egy férfi, aki egy tényleges buborékban él az erdő szélén, halott indiánok adnak egy ifjúnak tanácsot… és így tovább, így aztán a „Miért éppen Alaszka” egyúttal képviseli vagy épp megteremti az amerikai filmgyártás sajátos, északi mágikus realizmusát; azt a mágikus realizmust , amit Dél-Amerikában a Nobel-díjas Márquez teremtett meg.

Fogadjátok szeretettel, és persze maradunk együtt, maradunk veletek, folytatjuk… reményeink szerint a következő karácsonyig.                    


A filmhez kattintsatok a képre 🙂

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több film

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több karácsony

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mikor voltak a leghavasabbak a karácsonyok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat összefoglalót készített arról, hogy mennyire voltak havasak a karácsonyok 1901-től kezdve. Ebből kiderül, hogy a havas karácsonyok gyakorisága…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük