Meglepetésvendég költözött a mátrai bagolyodúba

Költőláda

Meglepetésvendég költözött a mátrai bagolyodúba


A Bükki Nemzeti Park Facebook-oldalán számol be a nem mindennapi esetről, mely egy mesterséges költőládához kötődik. A Nemzeti Park kihelyezett odúkkal próbálja segíteni az uráli bagoly fészkelését, a kitett dobozokat pedig rendszeresen ellenőrzik.

Mivel a magasra kihelyezett ládákba nem lehet belelátni, a tetejükre erősített tükrön keresztül tudják ellenőrzni, hogy beköltöztek-e a madarak.

Az egyik tavaszi ellenőrzés során azonban az egyik mátrai költőládánál nagy meglepetés érte a nemzeti park munkatársait: uráli baglyot ugyan nem találtak, helyette egy nőstény vadmacskát vettek észre, aki úgy tűnik, kényelmesen berendezkedett a fára szerelt építményben.Erre mi sem jobb bizonyíték, minthogy a minap visszaellenőrizve a költőládát, már a cseperedő kismacskákat látták a tükrön keresztül.

Mint hozzáteszik, egészen ritka eset, hogy vadmacska mesterséges odúban szaporodjon, ám ez is felhívja arra a problémára a figyelmet, hogy nagyon kevés a hazai erdőkben az idős fa, melyekben nagy méretű természetes odúk keletkezhetnének. A képek a nemzeti park Facebook-oldalán láthatók.

Forrás: Molnár Márton természetvédelmi őr (Mátrai Csoport)/Bükki Nemzeti Park/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több vadon

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több USB

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

  Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…

  3 hozzászólás

  1. A láda a funkcióját betöltötte, csak egy kicsit másként. 😀

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük