Így korlátozná Mallorca a turistaáradatot

Mallorca

Így korlátozná Mallorca a turistaáradatot


Mallorca fővárosában, Palmában tarthatatlanná vált a tömeg, ezért az önkormányzat különböző korlátozó intézkedéseket tervez bevezetni.

  • Először is nem adnának engedélyt újabb ingatlanok turisztikai célú bérbeadására, mivel a mintegy 450 ezer lakosú városban több mint 50 ezer szálláshely található.
  • A város bizonyos turisztikailag zsúfolt területein, mint például a Paseo Marítimo vagy a Playa de Palma szakaszán csökkentenék az éjszakai szórakozóhelyek, bárok számát úgy, hogy a megszűnő létesítmények helyére sem fogadnak el új kérelmeket.
  • Korlátozást vezetnének be a szállodahajókra is a számuk vagy méretük limitálásával, a városba kiránduló utasoknak pedig belépti díjat kellene fizetniük. A tengerjáró hajókkal évente nagyjából 1,9 millióan érkeznek Palmába.
  • Kvótát állapítanának meg a belvárosba behajtó bérautók számára,
  • ahogy a csoportos idegenvezetések limitálása is szerepel a tervek között. Az intézkedések többsége még nem érintené az idei turisztikai szezont.

A múlt hétvégén 10 ezer ember tüntetett a tömegturizmus ellen Palma városában. Amiatt tiltakoztak, hogy a túl sok látogató tönkre teszi a várost, ellehetetleníti a helyiek életét, a bérlakások pedig megfizethetetlenek a turisztikai célú kiadások miatt. A szigetek kormánya egy új turisztikai modell kidolgozásával orvosolná a problémát. A spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint tavaly Katalónia után a Baleár-szigetekre utazott a legtöbb külföldi turista, több mint 14 millióan. A térség GDP-jének 45 százaléka ebből az ágazatból származik.

A turisták száma ugyanakkor az idei év első három hónapjában is rekordot döntött Spanyolországban, ahol többek között a kristálytiszta strandok is növelik a vonzerőt.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Spanyolország

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Orkák támadnak hajókra Európa partjainál

Most, hogy a kardszárnyú delfinek nemrég elsüllyesztettek egy jachtot marrokói vizeken a Gibraltári-szorosnál, ismért aktuálissá vált ez a szűk négy éve keletkezett cikk…Tovább

1 hozzászólás

  1. Ahol tömeg van, ott kosz és szeméthegyek is. Nagyon helyes, ha határt húznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük