Ritka leopárdkölykök születtek Nyíregyházán

Észak-kínai leopárdok születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Ritka leopárdkölykök születtek Nyíregyházán


A Nyíregyházi Állatpark a Facebook-oldalán egy videó kíséretében számolt be az örömhírről, hogy a tavaly nyár óta egy párt alkotó észak-kínai leopárdok (Panthera parduc japonensis) szülői örömök elé néztek. A 7 éves hím Németországból, míg a 3 éves nőstény egy francia állatkertből érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében.


Nyíregyháza, 2023. július 11. A Nyíregyházi Állatpark négyhetes leopárdkölykeinek egyike az elsõ orvosi vizsgálaton 2023. július 11-én. MTI/Balázs Attila

A 102 napnyi vemhesség után világra jött utódok négyhetesek lettek, így most estek át életük első állatorvosi vizsgálatán, ahol beoltották, megmérték és egyedi azonosítóval látták el őket, valamint féreghajtásos is átestek.

A kölykök hősiesen tűrték a vizsgálatot, ahol kiderült, hogy egy hímmel és két nősténnyel gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark nagymacska állománya.


MTI/Balázs Attila

A leopárdok közül az egyik legészakabbra élő és legnagyobb termetű alfaj kritikusan veszélyeztetett, természetes élőhelyén – az orosz Távol-Keleten és Kína északi részén – ötszáznál is kevesebb egyed él belőle. Ezért is fontos, hogy az állatkertek zárt tartási keretek között tenyésszék őket, ahol a világon összesen ötvennégy példányt találunk.


MTI/Balázs Attila

Forrás: Nyíregyházi Állatpark/Facebook, képek: MTI/Balázs Attila, címlapkép: Biacsi Alexandra vezetõ állatorvos az egyik leopárdkölyköt vizsgálja 2023. július 11-én.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Fontos a marketing, de szeretnénk azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több állat

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több nagymacska

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük