Kukatetőkkel fékezik meg a madarakat Budapesten

Dolmányos varjú

Kukatetőkkel fékezik meg a madarakat Budapesten


A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közölte, hogy újabb kétszáz kukára tesz fedelet a szemetet széthordó madarak megfékezésére. A kezdeményezés tavaly indult és hatékonynak bizonyult.

Mint írják, mára a városban egyes madárfajok olyan számban vannak jelen, hogy komoly kihívások elé állítják a köztisztasági és parkfenntartási szakembereket.

A dolmányos varjak, csókák és szarkák gyakran a fedetlen hulladékgyűjtőkben kutatnak élelem után, és az ételmaradékok mellett egyéb hulladékokat is kikotornak a kukákból.

A folyamatos takarításon felül a probléma hosszú távú megoldására közterületi kukafedő-programot hozott létre a BKM.

Idén a Városmajorban, a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Hajógyári szigeten és a budai Várban mintegy kétszáz kukát látnak el fedéllel.

Az FKF tavaly májusban a Népligetben, a Tabánban és a Horváth Kertben húsz darab rácsos hulladékgyűjtőre szerelt tetőt, így jelentősen csökkent széthordott hulladék mennyisége. Tavaly azután további több mint ötszáz kuka kapott fedelet a leglátogatottabb zöldterületeken, a Gellért-hegyen, a Margitszigeten, a Népligetben, a Tabánban, a Feneketlen-tó környékén, a Horváth- és a Gesztenyés-kertben.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több Budapest

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Ez a hely az idén az Év étterme

  A Dining Guide 2005 óta adja át díjait a legjobb éttermeknek, így idén is elismerték a kiemelkedő teljesítményeket. Ebben az évben viszont jelentősen megváltozott…Tovább

  még több madár

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  2 hozzászólás

  1. Elképesztő, hogy fedél nélküli kukàk vannak a fővárosban, már csak higiéniai, közegészségügyi okból is. Érthetetlen! Akkor ne csodálkozzanak, ha az éhes ragadozók megtalálják.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük