Nehéz most közlekedni a déli szomszédainknál

közlekedési fennakadások

Közlekedési fennakadások Horvátországban és Szlovéniában


Horvátországban és Szlovéniában komoly közlekedési fennakadásokat okozott pénteken a hóesés, országszerte több baleset történt a szélsőséges időjárási viszonyok miatt.

Horvátország: vörös riasztás

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél alacsonyabb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt. A tehergépkocsik egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb-Split és a Zágráb-Fiume (Rijeka) autópályán.

A horvát illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Szlovénia: lezárások

Szlovéniában az ország nagy részén havazik, ami jelentősen lassítja a közlekedést. Mivel több teherautó is lecsúszott az útról, lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna (Dolenjska) szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat.

Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt. Az ország északkeleti részein a hó vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett öt centimétert, és megközelítette a huszat. A délnyugati, tengermelléki (Primorska) régiókban nem esett nagy mennyiségű hó, de ott a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben. A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Heti időjárás | Nyárias meleg

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban…Tovább

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük