Továbbra is köztünk jár a koronavírus

koronavírus

Továbbra is köztünk jár a koronavírus


A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapja szerint a 48. héten – több hétig tartó stagnálás után – ismét emelkedett a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja.

A tendencia a mintavételi helyek többségénél – tizennégy helyszínen – emelkedő, így Békéscsabán, Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán is.

Nyolc településen stagnáló tendencia jellemző. Az örökítőanyag koncentrációja tizenkét helyszínen a magas, tíz helyszínen pedig az emelkedett kategóriába sorolható. Az influenza A vírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja szintén emelkedést mutat. Bővebb információk ITT és ITT találhatók.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

vírusok

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kombinált madárinfluenzában halt meg egy ember

A madárinfluenza H3N2 és H10N5 törzseinek kombinált típusú, fajokon átívelő fertőzésében halt meg egy ember még decemberben Kínában. Az Anhuj tartományból származó 63 éves nőnek…Tovább

még több orvostudomány

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mérföldkő a robotsebészet terén

Meghaladta az ezret az Országos Onkológiai Intézetben elvégzett robotasszisztált műtétek száma, ami az intézet szerint mérföldkő nemcsak számukra, de a magyar onkológia…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük