Jávorszarvas ugrott be egy krakkói gimnázium ablakán

jávorszarvas

Jávorszarvas ugrott be egy krakkói gimnázium ablakán


A délkelet-lengyelországi Krakkó belvárosában egy jávorszarvas ugrott be egy gimnázium ablakán. A hatóságokat csütörtök délután értesítették a krakkói városközpontban, a Visztula partján működő gimnáziumban történt szokatlan balesetről. A jávorszarvas által betört ablak szilánkjaitól egy 40 éves férfi sérült meg, akit fején és kezén keletkezett sebekkel kórházba szállítottak. Az épületből még a tűzoltók kiérkezése előtt ötvenen menekültek ki.

A törött üvegtől szintén megsérült állat nem élte túl a balesetet. A tűzoltókon és mentőkön kívül rendőrség és állatorvos is érkezett a helyszínre. A szarvas a városhoz közeli Niepolomicei erdőből tévedhetett be Krakkóba.

Lengyelországban több mint tízezer jávorszarvas él mindenekelőtt az ország keleti részében fekvő nemzeti parkokban és a Varsóhoz közeli Kampinosi őserdőben, valamint előfordul a dél-lengyelországi régiókban is.

Forrás: MTI, kép: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több szarvas

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A mezopotámiai dámszarvas megmentése

Mezopotámiai dámszarvasok (Dama mesopotamica) születettek a Szegedi Vadasparkban, a négy borjút már megfigyelhetik a látogatók a veszélyeztetett faj erdei kifutójában…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük