Indul az Iskolában az Erdő Program

iskolában az erdő

Indul az Iskolában az Erdő Program


Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával február 5-én indult az Iskolában az Erdő Program, amelynek során iskolák pályázhattak a 6-14 éves diákoknak tartott erdei iskolai tematikus foglalkozásokra.

A program keretében az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdei iskolák pedagógusai húsz-harminc fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat. Az iskolások széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is.

A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Magyarországon a Pilisi Parkerdő területén negyven évvel ezelőtt alapították az első erdei iskolát. Azóta csaknem negyven minősített erdészeti erdei iskolát működtetnek az erdészeti társaságok, amelyek évente százezer gyermeket fogadnak programjaikon.

Így alakultak a jelentkezések

Az iskolák regisztrációja másfél nap alatt lezárult, és az összes vármegyéből érkezett érdeklődés: a tavaszi időszakra ötszáz iskola regisztrált, ezzel több mint harmincezer általános iskolás vehet részt erdőpedagógiai foglalkozásokon. A legtöbben Pest vármegyéből jelentkeztek, az iskolák számát tekintve pedig Debrecen lett a legtöbbet pályázó vidéki település. A tervek szerint ősszel újra lehet majd pályázni.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több erdő

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több iskola

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

  1. Ez jó, de nem új ötlet. Anno Mátrafüreden volt erdei iskola, imádták a gyerekek. Talán azok a kitaposott erdei utak még most is megvannak. A rengeteg élmény hatására később elég sok tanuló választotta az erdész hivatást. Mert erdésznek lenni, több mint szakma, vagy végzettség. Szerintem. 🙂

  2. Anno az én gyerekeim is voltak erdei iskolában, Zselickisfaludon.

  3. Erdei iskolában tanítottam is már 1992-től 🙂

    1. Nahát mik ki nem derülnek. Biztosan sokan emlékeznek rád, akik hallgattak Téged.

  4. Nem is tudtam, hogy már nincsenek erdei iskolák!
    Mióta?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük