Az idei tél legkomolyabb hóvihara sújtja ezt a két amerikai államot

hóvihar kalifornia


Hóvihar bénított meg két amerikai államot


Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat zártak le az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt az Egyesült Államok Kalifornia és Nevada államában szombatra. A két állam határán fekvő Sierra Nevada hegység egyes részein az előrejelzések szerint három méter havat is hozhat a viharzóna, ami a magasabb csúcsokon óránkénti kétszáz kilométert meghaladó széllökésekkel érkezett pénteken. Szombatra Nevada állam nyugati részén százharminc kilométer/órás körüli szélsebességet jeleznek előre. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint szombaton a nap első felében óránként mintegy tíz-tizenöt centi hó hullhat le.

A kaliforniai autópálya-rendőrség lezárta az állam egyik fontos autóútjának hosszabb szakaszát a veszélyes útviszonyok miatt. A Lake Tahoe környéki népszerű síközpontok közül kilenc nem üzemel, és több helyen lavinafigyelmeztetés van érvényben. Vasárnapig zárva tart a Yosemite Nemzeti Park is.


A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak, de akinek halaszthatatlan dolga van Kalifornia keleti és Nevada nyugati részének hóvihar által érintett térségében, készüljön fel arra, hogy akár hosszabb időre is az autójában rekedhet. Helyi idő szerint szombat reggel mintegy ötvenezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás.

Forrás: MTI, a címlapkép illusztráció, forrás: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Kalifornia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Légy oly kedves, oszd meg ezt a cikket!
Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük