Van, ahol már félméteres a hóvastagság

hóvastagság

Néhány helyen egészen meggyőző a hóvastagság


Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma Facebook-posztban közölte a hóvastagsági adatokat, amelyek szerint

Kékestetőn huszonnégy, a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbéren tizenhat, a Fejér vármegyei Sáregres-Cece állomáson pedig tizenöt centis a hóréteg.

Mint hozzáteszik, a magasabban fekvő részeken akár ennél nagyobb értékek is könnyedén elfordulhatnak. A Nagy Hideg-Hegy Sí – és Túraközpont például a Facebookon fél méteres hóról számolt be.

A csapadékot hozó ciklon középpontja jelenleg az Alföld felett van, így tovább folytatódik a változó intenzitású havazás, illetve néhol havas eső, eső is lesz.

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően egy-három centi körüli olvadó, vizes, tapadó hó.

A Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében öt centiméter körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg is kialakulhat, amely a meglévővel együtt akár a húsz centit is elérheti. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol – főként az északi országrészben – estig is kitarthat a havazás. Az Észak-Dunántúlon, főként a Bakony térségében a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat.

Forrás: MTI, kép: havazás Galyatetőn november 29-én, forrás: MTI/Komka Péter

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több havazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Eközben a bolygó legforróbb részén 50 fok van

Ausztrália időjárása a legkevésbé sem barátságos jelenleg Perzselő hőség tombol Ausztrália nyugati partvidékén, jelenleg ez a bolygó egyik legforróbb területe. A kontinens sivatagos belső területeiről…

Heti időjárás | Majdnem 20 fok lesz

Folytatódik az enyhe, tavaszias idő a jövő héten is, az éjszakai fagyok a hét közepére megszűnnek, és a csúcshőmérséklet továbbra is jóval 10 fok felett…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük