Nem találnánk ki, mit vettek célba a holland állatvédők

Akcióba lendültek a holland állatvédők


Holland állatvédők szerint a vásárok és a vidámparkok körhintáinak lovai és más állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket. Az ötletgazda a Peta nemzetközi állatvédő szervezet amerikai tagozata volta, a hollandok pedig csatlakoztak a felhíváshoz.

Mint közölték, a körhinták állatfigurái “akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai”.

Véleményük szerint a körhintákat használó gyerekek számára az állatfigurák azt közvetítik, hogy normális és természetes, ha az állatokat használják.

Az amerikai Peta a héten levelet is írt a Chance Rides nevű amerikai játékgyártónak, azt kérve, hogy hagyjon fel a körhinták állati témájú figuráinak gyártásával és értékesítésével. Az állatvédő szervezet azt javasolja, hogy a vállalat állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

Párbeszédet kezdeményeznek a holland vidámparkokkal, ugyanis ha leszerelnék a körhinták állatait, az óriási hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte, mert az idők változnak.

Az Efteling nevű holland vidámpark vezetése “érdekesnek és megfontolandónak” találta az ötletet, és fontosnak nevezte az állatok jogaiért tevékenykedő szervezetek munkáját. A vidámpark vezetése nem zárta ki a párbeszédet, valamint azt sem, hogy a jövőben változtatásokat hajtsanak végre egyes játékokon. 2021-ben az Efteling vidámpark jelentős felújítási programba kezdett, amelynek során számos játékáról eltávolította a “faji sztereotípiákat” közvetítő figurákat.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több állat

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több állatvédelem

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Állatvédő párt alakult Romániában

A párt alapítója tizenöt év önkéntes munka és öt év politizálás után elutasítja, hogy olyan csoportosulások tagja legyen, melyek nem nyújtanak semmit az állatszerető embereknek…Tovább

4 hozzászólás

 1. Na ne! Ugye ez vicc?

  S mi lesz azokkal a mesékkel, amikben pl. állatokat bántanak? A Piroska és a farkas-ban felvágják a farkas hasát. Vagy A kismalac és a farkasok-ban leforrázzák a farkast. (Most ezek a mesék jutottak hirtelen eszembe.)
  Ezeket a meséket meg betiltatják?

  1. Author

   Jó felvetés, ez logikus lépés lenne mindebből kiindulva.

 2. Tiszta bolond lett a világ. Ma valaki kirakott egy humoros oldalon egy Greta Thunberg képet azzal a felirattal, hogy aki borotválja a fanszőrzetét, az veszélyezteti a lapostetűk szaporodását:-))) Szóval a végletekig elmennek a dolgok a hülyeségek felé.

  1. Author

   Hát, igen, az a hír is jól illusztrálja a szélsőségeket. Mondjuk a Peta mindig is a szélsőséges kampányairól volt híres, az eredményeikkel kapcsolatban viszont vannak kétségeim.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük