Új fotókon Odett, a házi rozsdafarkú

Új fotókon Odett, a házi rozsdafarkú


Kert & vadon | Fotó: Centauri


“…Odett is bizalmasabb volt, és ami még nagyon fontos: végre – első alkalommal – láthattuk Ottót is, Odett párját…”

Eddig se olyan alkalom, se olyan fények nem voltak, hogy Odettről, az emeleti könyvtárszoba erkélyén fészkelő házi rozsdafarkúról (C1 odú) tisztes fotó készülhettek volna. Eleve az a helyzet – mint például az éjszakai fotózáson –, hogy a fészken kotlik, ahol nem is igen lehet fényképezni. És nem is igen illik (erről, és a napokban írtam ITT)

2024.04.24-én nyílt alkalom először arra,

hogy szebb fotók készülhessenek Odettről, igaz, aznap sem volt ragyogó napsütés. De valamivel világosabb volt az égbolt, nyugodtabba volt a légkör, és Odett is bizalmasabb volt, és ami még nagyon fontos: végre – első alkalommal – láthattuk Ottót is, Odett párját, akiről eddig csak azért tudtunk, mert nélküle Odett sem kezd fészekrakásba, és reggelente hallottuk az énekét a birtoktól keletre, a szomszédos udvarban.

Épp csak szerettem volna felpillantani az odúra, hogy lássam, Odett rendben kotlik (miután nemrégiben a frászt hozta ránk), de megint sikerült kikapnom azt a néhány percet, amikor Odett épp nincs otthon. Sőt, amint kiléptem az erkélyre, abban a pillanatban érkezett vissza,

ezúttal nem is egyedül, hanem Ottóval.

Ottó az erkély korlátjára rebbent, de amikor megpillantott egy nagy csettintés után elszáltt, és nem is láttam többet, tehát fotót sem lőhettem róla. Két másodperc múlva Odett is megérkezett, ő viszont nem elszállt, hanem izgatott csettegésbe kezdett az erkély korlátján és a közeli lucfenyő ágain.

Ekkor volt körülbelül egy percem arra, hogy fényképezzem. Fogadjátok szeretettel az Odettről lőtt fotókat!     


Odett, 2024.04.24. | Fotó: Centauri
Odett, 2024.04.24. | Fotó: Centauri
Odett, 2024.04.24. | Fotó: Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több “Kert és vadon”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Megvan a birtokon az első csüngőlepke!

A csüngőlepkék egyébként is rendkívül érdekes és értékes csoportot alkotnak. Magyarország az elterjedésük keleti határa. Talán részint ennek köszönhetően…Tovább

Valóban mániákus lettem? | blog

Mit várjunk attól az embertől, aki puttony nélkül megy be a szőlőbe? Várhatjuk-e, hogy valamikor is jó és szép borral kínál minket?…Tovább

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük