Szombat este elsötétülnek a városok

föld órája

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót


Szombaton rendezik meg az idei Föld óráját: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára, és az akcióhoz Budapest mellet több hazai vidéki település is csatlakozik.

A Föld órája kezdeményezés, amelyben tavaly már több mint 190 ország vett részt, eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa a figyelmet. A szimbolikus akció alkalmából egy órára világszerte lekapcsolják a híres épületek, nevezetességek díszkivilágítását. A Föld órája akcióhoz magánszemélyek és települések is csatlakozhatnak.

“Az emberi tevékenység következtében a természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, és a negatív tendencia megállításáért nemcsak a magánszemélyeknek kell tenniük, sokkal nagyobb felelősség terheli a vállalatokat és a kormányokat” – mondta Fehér Zoltán, a WWF Magyarország természetvédelmi vezetője a szervezet közleménye szerint.

Mint hozzátette, sok résztvevő esetén nyomást lehet gyakorolni a politikai és üzleti döntéshozókra, és ezzel rendszerszintű változtatásokat lehet elérni. Idén Budapest mellett olyan Magyarországi települések is csatlakoznak a Föld órájához, mint például Sátoraljaújhely, Hatvan, Szeged, Pécs vagy Hajdúszoboszló. Világszerte többek között olyan nevezetességek sötétülnek el egy órára, mint a párizsi Eiffel-torony, a sydney-i Operaház, a New York-i Empire State Building vagy a római Colosseum.

A szombati Föld órája alkalmából a WWF Magyarország arra buzdít mindenkit, hogy egy hozzá közel álló tevékenységgel vegyen részt a kezdeményezésben. Az egyéni vállalásokkal a foldoraja.hu weboldalon lehet regisztrálni.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet a klímaváltozásról

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hidakat próbáltak lezárni klímaaktivisták

Két hidat próbáltak lezárni Varsóban az Utolsó Nemzedék nemzetközi radikális klímaaktivista csoport tagjai hétfőn, a rendőrség megakadályozta az akciót. A Visztula felett…Tovább

3 hozzászólás

  1. Csatlakozom. A meditáció csendes percei lesznek.

  2. Author

    A WWF oldalán is lehet jó kis inspirációkat találni, szerintem én is kinézek valamit. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük