Klímavédelemért jutalmaz egy magyar várost az Unió

klímasemleges

Klímasemleges és intelligens városokat díjaztak


A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében huszonhárom város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért.

A díjazott városok célja, hogy 2030-ra elérjék a klímasemlegességet, a címkével járó uniós támogatás pedig megkönnyíti az ehhez szükséges köz- és magánfinanszírozás mozgósítását. A városok a magánszféra szereplőivel és a polgárokkal közösen dolgozzák ki a megállapodásokat, melyek az általános, klímasemleges jövőkép felvázolása mellett cselekvési tervet és beruházási stratégiát is tartalmaznak.

Az Európai küldetési címkével kitüntetett városok között szerepel Pécs mellett a görögországi Joánina, Kalamáta, Kozáni és Szaloniki, a németországi Heidelberg, a belgium Leuven, a finnországi Espoo, Lahti, Lappeenranta, Tampere és Turku, a spanyolországi Barcelona és Sevilla, a svédországi Malmö, a portugáliai Guimaraes és Lisszabon, az olaszországi Firenze, valamint Parma, a franciaországi Marseille és Lyon városa, a ciprusi Limassol és a törökországi Izmir.

Az EU többek között az Európai Beruházási Bankon (EBB) keresztül nyújtott új támogatás révén segíti a városokat a terveik megvalósításában.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet a klímaváltozásról

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hidakat próbáltak lezárni klímaaktivisták

Két hidat próbáltak lezárni Varsóban az Utolsó Nemzedék nemzetközi radikális klímaaktivista csoport tagjai hétfőn, a rendőrség megakadályozta az akciót. A Visztula felett…Tovább

2 hozzászólás

    1. Author

      Eszembe jutottál, amikor láttam a hírt. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük