Filmajánló | Picasso és pelikán

filmajánló

Filmajánló | Picasso és pelikán

Ma két érdekesnek tűnő filmet is megnézhetünk a Dunán, illetve holnaptól hét napig a neten, a Médiaklikk oldalán.

Picasso bandája

Az egyik a 20.45-kor kezdődő Picasso bandája című 2012-es spanyol vígjáték. Az egész világ felkapta a fejét a hihetetlen hírre 1911-ben. A párizsi Louvre-ból megmagyarázhatatlan körülmények között ellopták Leonardo da Vinci festményét, a Mona Lisát. A kiterjedt nyomozás végül eredményre vezet, a rendőrség letartóztatja a képrablással gyanúsított Pablo Picassót és Guillaume Apollinaire-t. Vajon fatális félreértésről van szó, vagy tényleg egy bűnbanda tagjait leplezték le?

A városban ugyanis elterjedt a hír, hogy egy nemzetközi bűnbanda készül megtámadni az összes francia múzeumot.

A film ITT látható.

Viharfiú

A másik a 23.30-kor kezdődő 2019-es családi film, a Viharfiú. Nálunk talán nem olyan ismertek Colin Thiele ifjúsági regényei, pedig az ausztrál író eléggé megható és tanulságos történeteket vetett papírra. A regényét először 1976-ban, A vihar fia címmel filmesítették meg az ausztrálok, a mostani annak az újrafeldolgozása. A történet a dél-ausztráliai partoknál, a Murray-folyó szomszédságában zajlik.

Amikor Michael Kingley (Geoffrey Rush), egy sikeres nyugdíjas üzletember visszatér gyermekkora helyszínére, olyan képek jönnek elő a múltjából, amelyeket nehezen tud megmagyarázni.

Lelkes környezetvédő unokája rádöbbenti arra, hogy szembe kell néznie tragédiákkal teli gyermekkorával. Arra, hogy anyja és húga halálos balesete után fiúként hogyan mentette meg és nevelt fel három árva pelikánt, közülük is a legkülönlegesebbet, Mr. Percivalt, aki hűséges barátjává válik. Nemcsak a madár, hanem magányossá vált apja és Csontmarok Bill, az őslakos is mellette áll, és ő nevezi el a fiút Viharfiúnak. Mert mindketten jól tudják, hogy ha megölnek egy pelikánt, hatalmas vihar kerekedik.

A film ITT látható.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több élet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több hír

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

5 hozzászólás

  1. Most egy kicsit sajnálom, hogy nincs televízióm-a “Viharfiú”-t szívesen megnézném.

    1. Author

      A neten is meg tudod nézni holnaptól, ha az opció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük