Élő webkamerán a lazacra vadászó barnamedvék

barnamedve brooks folyó

Élő webkamerán a lazacra vadászó barnamedvék


Júliusban és szeptemberben az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban, a Brooks folyón található vízesés megtelik barnamedvékkel, akik azokat a helyeket keresik, ahol a legtöbb halat foghatják a legkevesebb energiával. Itt pedig a lazacvándorláskor megtalálhatják a számításaikat.

A vörös lazacok ilyenkor a Csendes-óceán északi részéről térnek vissza, ahol két-három évet töltöttek, a szárazföldi folyókba és tavakba, ahol születtek. Először átszelik a nyílt óceánt, majd felúsznak a folyókon, hogy lerakják az ikráikat, mielőtt elpusztulnának.


A vízesésnél azonban különösen résen kell lenniük, mert miközben igyekeznek átugrani a zuhagatot, a medvék a legjobb helyekért versenyezve kapkodják ki őket a szintén zsákmányra leső sirályok gyűrűjétől övezve. A legnagyobb és legsikeresebb medvék pedig naponta több mint harminc vörös lazacot is felfalhatnak.

Bár most ez a közvetítés a “hot topic”, trendi téma az Explore.org videói között, és az igazi rajongók már személy szerint ismerik medvéket, például az öreg és tekintélyes Otist, rengeteg különféle állat életébe belepillanthatunk be a vadkamerákon keresztül. Láthatunk például iowai és catalina-szigeti fehérfejű-rétisasokat.

Forrás: Explore.org, Katmailand, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több medve

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több Alaszka

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük