BRAVÓ! Köszönjük Greta Thunberg

‼ BRAVÓ! Köszönjük Greta Thunberg ‼


SZÍVLAPÁT

➡️ Ma elértük a túlfogyasztás napját vagyis holnaptól minden, amit használunk és fogyasztunk, mondjuk így: hitelben van. A hitelező a bioszféra, ami egyre inkább behajtja az adósságainkat semmint megint hitelezne.

➡️ De ami ennél érdekesebb: a WWF felmérése szerint mára jelentősen csökkent a környezettudatosság – MOST TESSÉK KAPASZKODNI – a fiatalok körében!

➡️ Gratulálunk Greta Thunberg! Bravó aktivisták! Fantasztikus eredmény. Csak így tovább. Még több aktivizmust! Még több agressziót! Még több eltorzult arcot! Ez lesz továbbra is a jó út! Ez lesz továbbra is a leghatásosabb. Ne lankadjatok!

A hülyeség kora ez. Tényleg.

➡️ Grétának és az összes vad aktivistának üzenem: Fogadják meg Einstein tanácsát. “Ne azzal akarj megoldani egy problémát, amivel létrehoztad.” A legfőbb gondunk az agresszió (a fogyasztásban és az ökoszisztémához való viszonyunkban is). Ha erre agresszióval válaszolunk, csak rontunk a helyzeten.

Túltolt érzékenyítés helyett is elkelne már némi “értelmesítés”. Legalább az arányokat jó volna tartani.

Na mindegy, megyek , vetek még inkább mézelő zónákat.

Az eredeti poszt ITT található, alatta meg a csihi-puhi – most aztán jól megkaptam én is 🙂

Fotó: Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több “szívlapát”

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Madarakat etetsz? Önző gyökér vagy!

  Önző gyökerek vagytok mindannyian, akik madarakat etettek! Nem tudtátok? Hát akkor most már tudjátok! Hogy “mi hülyeség, mi nem az”…. …szóval olyasfajta kommunikáció zajlik egy…

  még több Gaia

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Kisebb földrengés volt a szomszédban

  Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben. Mint a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon írta…Tovább

  Földrengés volt New York környékén

  Közepes erősségű földrengés volt pénteken délelőtt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a New York és Philadelphia közötti sűrűn lakott területen…Tovább

  4 hozzászólás

  1. 😮 Ez eddig többnyire fordítva történt: innen vittél cikket a Facebookra. Lehet, hogy rekordot döntött a mai fb posztod? 🤔
   Remélem, hogy itt nem folytatódik majd a csihi-puhi! Pihenjen az a szívlapát!

   1. Author

    Ennyi bőven belefér, rendkívül tanulságos. Nem ettől halok erőnek erejével halált 🙂 De még egy tiltást is kaptam a Facebookon, és ezt jellemzőnek érzem; miért ne lehetne Greta Thunberget is kritikával illetni? Miért kell szektás buzgalommal hozzá állni minden kérdéshez? Miért és milyen alapon kapok feljelentést? Érdekes nap volt – egyedül az kár, hogy kicsit elvitte a fókuszomat más dolgokról.

    1. Örülök, hogy nem vetted a szivedre!
     Tanulságos volt, bár nincs benne semmi meglepő. Gyakori az ilyen komment csihi-puhi (te írtad így és tetszik 🙂) mostanság a fb-on. Bár azon kicsit csodálkozom, hogy feljelentettek téged, de biztosan van olyan, aki így érzi jól magát.
     Egy jó ideje én már megválogatom, hogy mihez szólok hozzá a fb-on, csak olvasgatni szoktam a kommenteket. Az is nagyon tanulságos, ám egyben elkeserítő is.

  2. A szófosás sok embernek nagyon jól megy, de szerintem közöttük egy sincs, aki annyit tett az aprócska országukban a Földért, rengeteg fajért, mit Te Centauri.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük