Itt találkozhatunk az ismeretlen Renoirral

Barnes-Foundation-Renoir

Megelevenedik az ismeretlen Renoir


Az M5 csatornán ezekben a hetekben látható a Kiállítások a nagyvilágból című sorozat, melynek legutóbbi epizódjában a magasztalt és elmarasztalt Renoirt ismerhetjük meg. Méghozzá Albert Barnes kémikus és műgyűjtő szemén keresztül, aki Renoir művészetének megszállottja volt.

181 alkotását gyűjtötte össze, és ezzel az övé lett a világ legnagyobb Renoir-gyűjteménye.

De ebben a válogatásban nagyrészt nem olyan festményeket találunk, amilyenekre a festő neve hallatán gondolnánk: Barnes-t ugyanis sokkal jobban vonzották Renoir késői korszakának alkotásai, azok, amelyeket az impresszionizmussal való szakítása után festett, 1890-től 1919-ben bekövetkezett haláláig.

Tehát aki elmegy a Barnes Alapítvány galériájába, az egy eddig ismeretlen Renoirral találkozhat. Az epizód ITT látható a neten még egy hétig.

Kép forrása: Barnes Foundation

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több festészet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több kép

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

4 hozzászólás

  1. Ezt nagyon köszönöm!
    Nemrég láttuk a Renoir kiállítást a Szépművészeti Múzeumban. Érdekes lesz ezzel kiegészíteni.

  2. Élete végén mondta: “Azt hiszem, rájöttem, hogyan kell festeni” – útkeresés egy életen át.

  3. Köszönöm!
    És valóban, így áll az életrajzi könyvében, amikor az utólsó képet festette akkor mondta, “Azt hiszem kezdek valamit konyítani a mesterségemhez” …..

  4. És ma Monet vízililiolmairól lesz szó-kép.
    Egyből beugrott az a téli kirándulásod, Cen’, ahol Zalában? vízililiomokat fotóztál, és említetted Monet-t, hogy megörülne neki, ha látná! 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük