Mostantól naponta frissülnek az anomália-előrejelzések

anomália-előrejelzés

Mostantól naponta frissülnek az anomália-előrejelzések


Mostantól naponta frissülnek a heti csapadék- és hőmérsékleti anomália-előrejelzések a met.hu oldalon. Az anomália-előrejelzés azt mutatja meg, hogy az adott hét hőmérséklet- és csapadékviszonyai mennyire térnek el az átlagostól.

Mindez tendenciákat jelez, a jövő hétre például azt, hogy a szokásosnál hűvösebb és kissé csapadékosabb idő várható.

Az anomália-térképeken kékkel rajzolódnak ki az átlagosnál hidegebb, illetve nedvesebb, bordóba hajló árnyalatokkal pedig a melegebb, illetve szárazabb területek, és fehéren maradnak azok, ahol az előrejelzés alig tér el az éghajlati átlagtól.

A következő hét, plusz négy hét anomália-előrejelzéseit teszik közzé; távolabbra tekintve az előrejelzés bizonytalansága általában egyre nagyobb, ezért egyre nehezebb az anomália irányát és mértékét prognosztizálni, vagyis a fehér terület kiterjedése is általában hétről hétre nő.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

  1. Indokolt, mert pár éve már alapállapotunk az anomália, az átlagostól való eltérés átlagos, legalábbis mindennapos.

    1. Author

      Nekem is úgy megtetszett. 🙂 Hollandiában egy hostel udvarát díszítették.

    2. Győrben a “Györkőc” fesztiválon ha jól emlékszem az egyik hidat színes napernyőkkel díszítették:-), csuda hangulatos volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük