Debütáltunk! Ma kétszer is jelentkezett a Cenweb élőben a birtokról

élő élőzés adás pixa 2

Debütáltunk! Ma kétszer is jelentkezett a Cenweb élőben a birtokról


Centauri cen logo Cenweb

Párszor már belengettük, hogy az idén, vagyis a 2024/25-ös madáretetési szezonban több élő közvetítést szeretnénk, mint tavaly. Az utolsó élőnk 7 hónapja volt a Youtube-on. Nyilván mindenki arra gondolt, hogy a madárbalkon előtt ülve, a madarak mozgását kommentálva együtt figyeljük majd a jószágainkat, és ha így gondolták, jól gondolták: terveink szerint november elsejével kezdjük a madáretetést, és már az első napon élőzünk.

Ugyanakkor klubtagok megszokhatták, hogy időnként kapnak olyan védett videókat, amelyben a birtokon barangolok, és blogolok, pontosabban vlogolok. De ezek nem élők sosem, hisz odakint nincs internet vagy wifi.


Ami radikálisan új,

és amiről nem írtunk eddig, s nem is ígértük, de terveztük már egy ideje, hogy ebben a szezonban bevezetjük az élőzést a birtokról, vagyis élő barangolást a birtokon, mintha együtt madarásznánk, együtt bogarásznánk. Az élő adásnak megvan az a varázsa, hogy azonnal kérdezhettek, reagálhatunk egymásra, vagy arra, amit éppen látunk, és valóban kicsit közelebb hoz minket, és közelebb hozhatja hozzátok azt is, amiről épp szó van, amit éppen látunk.

Annyira bizonytalanok voltunk az ilyen élő sikerében, hogy be sem harangoztuk előre, hanem kicsit ad hoc jelleggel ma délután megejtettük az első nekifutást.

Ugyanis új protokoll is készült a Cenweb működéséhez,

amit tegnap nyomtattunk ki 30 példányban (ez amolyan munkalap, ami alapján működtetjük és szerkesztjük az oldalt), így ma már azzal szembesültünk, hogy a munkalapon ott szerepel az élő adás is. Gondoltuk, nosza, akkor tegyünk egy próbát aszerint, amint azt korábban megbeszéltük.

Jól jött ki a lépés,

mert épp a próba idején kaptunk egy hívást, ami szerint zsigerek kerültek ki a területünkre, hogy hollókat fotózhassunk. Az első élőnket a Facebookon adtuk, ez viszonylag rövidre sikerült, de roppant aktívak voltak a nézőink, és ezért nem győzünk elég hálásak lenni. Mivel gond nélkül sikerült kapcsolatot teremteni, és az olvasóink is kedvesek és aktívak voltak, azon melegében neki futottunk a másik fontos kísérletünknek, és indítottunk egy második élőt is, azt pedig a Youtube-on. Míg az első főként a hollókról és a közvetítésről szólt, ez a második leginkább a szarvasainkról.

Fogadjátok mindkettőt szeretettel, és lássatok el minket tanáccsal bőven, ne fukarkodjatok a szóval, hadd legyünk minél hamarabb a lehető legjobbak az élő adásokban.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   


még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

5 hozzászólás

  1. Ugye, azon a 30 példányban kinyomtatott protokollon az is szerepel, hogy az élő adásokat előre, időben beharangozzátok majd? Mert akkor nemcsak az a néhány szerencsés láthatná élőben, aki abban az időben éppen fent van a fb-on, vagy sikerült jókor felfigyelnie a YouTube értesítésre az élőzésről, hanem még többen lehetnénk, akik “együtt madarásznánk, együtt bogarásznánk”, lepkésznénk vagy gombásznánk. 🙂

    1. Author

      Lesz olyan, amit beharangozunk (mondjuk a madárbalkonos közvetítések vagy tervezett terepezések), de lesznek ad hoc közvetítések, amikor épp valami esemény van. Fent leírtam, hogy miért alakult ez most így: abban sem voltunk biztosak, hogy összejön, ha beharangozzuk, és gebasz van, akkor az csalódás lett volna. Így legalább viszonylag jól indult a dolog. szerintünk. A Facebookos-közvetítés is visszanézhető 🙂

      1. Igen, olvastam az okokat, és tudom, hogy mindkettő visszanézhető! Sőt, a YouTube-osat teljesen véletlenül átirányítottam a tévére, és azon is megnéztem. 🙂 Kíváncsi leszek, hogy ezt az élő közvetítés közben is meg lehet-e csinálni. 🤔

        1. Author

          Sajnos a Youtube-os közvetítés, főként a végefelé egészen szétesett, ez tévén szerintem nagyjából élvezhetetlen. Talán nem mindenütt egyforma a térerőnk?

          1. Az is előfordulhat. Sőt, talán még az is, hogy változó, mikor hol jobb, és hol rosszabb. Lehet, hogy a hangnál ez nem számít, de a kép továbbításánál már igen. (Ez csak tipp, nem értek hozzá.)
            Meg kellene figyelni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük