Ez a Környezetvédelmi Ügynökség véleménye az uniós programról

környezetvédelmi ügynökség

Ez a Környezetvédelmi Ügynökség véleménye az uniós programról


Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) évente felméri, hogy várhatóan mennyire tudja teljesíteni az Európai Unió 2030-ig a környezetvédelmi cselekvési program huszonnyolc célkitűzését.

A szervezet az energiafogyasztással kapcsolatban úgy véli, “nagyon valószínűtlen”, hogy a kitűzött célnál (992,5 millió tonna olajegyenérték) nagyobb mértékben fog csökkenni. Becslése alapján ahhoz, hogy 2030-ra elérjék a célt, az elmúlt tíz évben megfigyelt átlagos éves csökkentési ütemnek a háromszorosára kellene gyorsulnia. Emellett a megújuló energiák 42,5 százalékos arányának elérése a teljes fogyasztáson belül valószínűtlennek tekinthető.

Ezzel szemben “kétségtelenül valószínű”, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátását sikerül ötvenöt százalékkal csökkenteni 2030-ra. Nagyon valószínű az is, hogy sikerül ötvenöt százalékkal csökkenteni a légszennyezéssel összefüggő korai halálozások számát.

“Nagyon valószínűtlen” ugyanakkor, hogy elérjük, hogy a mezőgazdasági területek huszonöt százalékát a biogazdálkodás kritériumai szerint műveljék. A haladás felgyorsítása érdekében a tagállamoknak hatékonyabban kellene alkalmazniuk a meglévő jogszabályokat, további intézkedéseket kellene hozniuk, és más politikai területekbe is integrálniuk kellene az éghajlattal és a környezetvédelemmel kapcsolatos szempontokat.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több környezetvédelem

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

BRAVÓ! Köszönjük Greta Thunberg

Gratulálunk Greta Thunberg! Bravó aktivisták! Fantasztikus eredmény. Csak így tovább. Még több aktivizmust! Még több agressziót! Még több eltorzult arcot!…Tovább

még több Európai Unió

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Új feladatot kaphatnak az európai műholdak

Az Európai Bizottság erdőmegfigyelő rendszer kiépítését javasolja, amely műholdak segítségével követhetné nyomon a kockázati tényezőket, mint az éghajlatváltozás okozta erdőtüzek vagy az illegális fakitermelés…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük