3D-nyomtatással születik az egészséges csoki

csokoládé

3D-nyomtatással születik az egészséges csoki


A Rutgers Egyetem kutatói a hagyományos édességnél egészségesebb összetételű csokoládét fejlesztettek ki, amely ráadásul bármilyen alakzat készíthető 3D nyomtatással. A nagy zsírtartalmú kakaóvajat részben egy víz-olaj emulzióval helyettesítették a kutatók, és ezzel zsírszegény csokoládét hoztak létre. Ennyivel azonban nem elégednek meg, csökkentett cukortartalmú, és cukormentes változatokon is dolgoznak már. Az egészséges csoki rejtelmeiről ITT mindent megtudhatunk.

Kép forrása: Unsplash

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több tallózó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük