Virtuális utazás a Frasassi-barlangtól a Fort de Salses erődig

virtuális utazás

Virtuális utazás a Frasassi-barlangtól a Fort de Salses erődig


Ilyenkor sokan már vágják a centit a nyaralásig, de addig is, míg fizikailag is útnak indulunk, megtehetjük ezt a képek szárnyán is. Ehhez ajánlunk néhány rövid úti filmet.

Csodás Itália

Utazás Olaszországban, a kincsek földjén – II. évad 1. rész: A Frasassi-barlangtól a Mont Blanc-ig. A természet művészete

53 perc, 2019

Ebben az epizódban a Frasassi-barlang csodálatos természeti és földtörténeti univerzumába látogatunk el. Visszatérve a felszínre, felmászunk a Mont Blanc csúcsára, hogy bemutassuk a hegy szépségét és történetét. Vannak olyan helyek, ahol a természet és a kultúra együttesen hoznak létre varázslatos dolgokat, például Abruzzóban, Roccascalegna váránál. Műsorunkban ezt a helyet is felfedezzük.

A film itt látható május 31-ig.

Csodás Itália

Utazás Olaszországban, a kincsek földjén – II. évad 2. rész: Campania, a tengerből született kultúra

49 perc, 2019

Utazásunk során megismerkedünk a görög civilizáció pompájával Paestum ókori romjainál és templomainál. Ezután elhajózunk a Salernói öbölbe, hogy elmerüljünk az Amalfi-part rendkívüli szépségében, és meglátogassuk a Tirrén-tenger gyöngyszemét, Amalfit. Ezt követően túránk Nápoly varázslatos városába vezet. A görögök is itt építették fel templomaikat, amelyeket az évezredek során a szépség, a kultúra és a művészet más templomai is követtek. Az egyik ezek közül a San Carlo Színház.

A film itt látható június 3-ig.

A nagy szépség: Torinó

116 perc, 2020

Arisztokratikus, szigorú és elegáns palotáival, fenséges tereivel és barokk építészetével Torino képes minket elbűvölni. A város az Alpok lábánál fekszik, a Franciaország és Olaszország között lévő, mindig is vitatott Savoya területén. Minden palota az itt évszázadokon át uralkodó Savoyai család nyomait viseli, de a rendezett és komoly külső mögött egy viharos és lángoló szív dobog, amely a Risorgimento városává és Olaszország első fővárosává emelte Torinót. A város nagy szerelmese, Cesare Pavese irodalmár így ír róla: „Az álmodozás városa, a szabályok városa, az irónia városa, az élethez való jó ízlése miatt.”

A film itt látható június 1-ig.

A világ madártávlatból

7. évad Franciaország – Biarritztól a Fort de Salses erődig

26 perc, 2015

Utunkat Biarritzban, az európai arisztokrácia és a kortárs celebvilág közkedvelt tengerparti nyaralóhelyén kezdjük. A hegyek között gyalogos zarándokok nyomát követve jutunk el a nevezetes katolikus kegyhelyre: Lourdes-ba, a csodák városába. Midi-Pyrénées megyébe érve különleges minivilág vár ránk, a középkorban az egyház elől ide menekült titokzatos vallási csoport, a katárok, más néven albigensek leszármazottainak sajátos kultúrájával, viseletével és szokásaival. Feljebb a hegyekben eljutunk az Odeillói Napenergiai Komplexumhoz, ahol a napenergiában rejlő lehetőségeket kutatják. Végül megpillantjuk a Földközi-tengert, és Fort de Salse valaha stratégiailag kulcsfontosságú erődjét, melynek egyedi épületrendszerét korának legkiemelkedőbb hadmérnöke tervezte.

A film itt látható május 31-ig.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

  1. Köszi, Mara, legalább virtuálisan láthatjuk.

  2. Micsoda választék- millió köszönet a filmekért és az ajánlóért. Viszem:-)

  3. Örömmel, örülök, hogy tetszenek! 🙂 Bár igazából Infodemon érdeme, mindjárt át is írom a nevet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük