Különleges mintájú vadmacskát fotóztak a Bükkben

vadmacska a bükkben

Vadmacska a Bükkben


A Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület a Facebook-oldalán osztott meg néhány téli képet a vadkamera felvételeiből, amelyeken a Bükk jellegzetes állatai között az őz, szarvas, róka, muflon, és farkas mellett egy szépséges és igen különleges mintázatú vadmacska is látható.


A poszt a nemrég rendezett emlőstani konferencia után “a normál kerékvágásba” való visszatérés jegyében született. Mint írják, a legtöbb kép már idén készült, és a Bükkben nem ritka “évemlőse” vadmacska is szerepel köztük, de sikerült lencsevégre kapni a farkast is, amiből viszont egyre kevesebbet látni.


Hozzáteszik, hogy a vadmacskákról készült nappali képek akár egyedi azonosításra is alkalmasak a bunda jellegzetes mintázata alapján. A képek itt láthatók.

Forrás és képek: Facebook, címlapkép: Michael Gabler/Wikimedia

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több vadmacska

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vadmacskakölykök születtek Szegeden

Poldi, a párduckölyök gyorsan belopta magát a Szegedi Vadaspark látogatóinak szívébe, azonban most egy kisebb macskafélénél is gyarapodott a család…Tovább

még több Bükk

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

  1. Azt hiszem, hogy a fb-ra vivő linkek nem igazán működnek itt az oldalon. Nálam legalábbis nem, de megnéztem a képeket az Egyesület fb oldalán. 🙂

  2. Különleges a mintázata, ő is hibrid lehet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük