Újévi csobbanás Szigligeten

újévi csobbanás szigligeten

Újévi csobbanás Szigligeten


Több országban is hagyomány, hogy január 1-én a legvállalkozókedvűbbek felkapják a fürdőruhát, vesznek egy nagy lélegzetet, és belevetik magukat a legközelebbi tóba vagy folyóba.


A hagyományos újévi fürdőzés résztvevői a három fokos Balatonban a szigligeti strandon 2024. január 1-jén. MTI/Katona Tibor

Nálunk ennek a hagyománynak Szigligeten lehet hódolni, ahol a Vízimentők gondoskodnak a biztonságos körülményekről.

Idén az év első napján, kora délután került sor az eseményre, melynek keretében a három-négy fokos vízben, a szigligeti Községi Strandfürdőn mártózhattak meg azok, akik átmentek a helyszínen végzett orvosi vizsgálaton. De ennyiben nem merültek ki a biztonsági intézkedések: a Vízimentők ugyanis a vízben állva figyelték a fürdőzőket, és egyben jelezték azt is, hogy meddig szabad bemenni a vízbe.

MTI/Katona Tibor

A parton, az esetkocsiban egészségügyi személyzet biztosított volna magas szintű ellátást azoknak, akik esetleg erre szorulnak. Az idei rendezvény azonban gond nélkül lezajlott, és a hagyományhoz hűen még egy karácsonyfát is sikerült elhelyezni a vízben. Az eseményről videó is készült.

Forrás: Vízimentők, képek: MTI/Katona Tibor

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több Balaton

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ezek a legjobb olaszrizlingek a régióban

2021-ben három borszakíró, a horvát Sasa Spiranec, a szerb Igor Lukovic és a magyar Győrffy Zoltán úgy döntött, nemzetközi versenyt alapít az olaszrizling tiszteletére…Tovább

még több új év

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük