Erős földrengés rázta meg Japánt

földrengés Japánban

Földrengés Japánban


A Richter-skála szerint 7,6-os erősségű földrengés rázta meg Nyugat-Japánt helyi idő szerint hétfőn délután, ami után szökőárriasztást adtak ki egészen Kelet-Oroszországig. A lakosságot pedig arra kérték, hogy mielőbb hagyja el Japán érintett part menti területeit.

A földrengés helyi idő szerint 16 óra 10 perckor történt tíz kilométeres mélységben, körülbelül negyvenkét kilométerre északkeletre az Isikava prefektúrában található Anamizutól.

A Japán Meteorológiai Ügynökség azonnal cunamiriasztást adott ki Nyugat-Japán part menti régióira, és a jelentések szerint az első hullámok valamivel több mint tíz perccel később el is érték a partvidéket. 2011 óta ez volt az első jelentős cunamiriasztás az országban, a hullámok azonban a vártnál kisebbek voltak, öt méter helyett körülbelül egy méteresek maradtak.


Az első jelentések az Isikavában található Vadzsimából érkeztek, ahol körülbelül 1,2 méteres szökőárhullámokat láttak 16 óra 21 perc körül.

Szuzu városában épületek rongálódtak meg és személyi sérülések is történtek, néhány ember pedig a megrongálódott házakban rekedt, de halálesetről nem érkezett jelentés.

A földrengésről több felvétel is készült, az egyiken az látható, ahogyan a tengerpartra irányított kamerák erőteljesen megremegnek, és ahogyan a házak alapjai megrendülnek, a tetők pedig beszakadnak.


A Sinkanzen vonatok egyes járatait felfüggesztették, a közösségi médiába felkerült videókon pedig láthatók a földrengés utóhatásai, ahogyan az üzletek polcairól leesnek az áruk, az egyik vonat belsejéből készült felvételen pedig a peronon lévő útjelző táblák mozognak.

Isikavában több mint 32 500 ház maradt áram nélkül a földrengést követően, de a környék atomerőműveiben nem jelentettek rendellenességet.

Az ország meteorológiai ügynökség szerint erős utórengések lehetnek még a következő három napban – egy hétben.

Forrás: CNN, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

földrengések

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Japán

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük