Újabb hőhullám tart Olaszország felé

olaszország tengerpart

Újabb hőhullám tart Olaszország felé


Spanyolországból érkezik, és elsőként Észak-Olaszországot éri el pénteken az újabb hőhullám, melyet a meteorológusok az ókori római császárról, Neróról neveztek el.

Az előrejelzések szerint az alpesi Bolzano városában 35 fok várható, majd a hőség az ország középső része felé mozdul el.

Rómában és Firenzében fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, amely augusztus 20. körül tetőzik, ismét megközelítve a negyven fokot. Szardínia szigetén is újabb kánikulát várnak 40 fok közeli meleggel.

Augusztus második hétvégéjén ráadásul várhatóan tömegek indulnak útnak Olaszország útjain, és a legmagasabb szintű, fekete színű torlódás várható.

A keddre eső Nagyboldogasszony ünnepe miatti hosszú hétvégén az is kiveszi a szabadságát, aki eddig nem tette, és különösen intenzív járműforgalommal kell számolni a tengerpartok irányába, az olasz és a francia, valamint az Olaszország és Szlovénia, Horvátország közötti határátkelőknél.

Csúcsforgalom van az olaszországi kikötőkben és a repülőtereken is, a római Leonardo Da Vinci, más nevén fiumicinói repülőtéren napi közel 150 ezer utast regisztrálnak.

Forrás: MTI, kép: Edoardo Busti/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több Olaszország

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Felicitá, avagy a boldogság ára

  Az 1982-es, a San Remó-i Dalfesztiválon második helyezést elért a Felicitá az egyik kedvencem, amely ráadásul még magáról a boldogságról is szól. Arról, hogy a…

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük