Új óceán születik Afrikában

Etiópia sivatag tevék

Új óceán születik Afrikában


2005-ben egy körülbelül 56 kilométer hosszúságú repedés jelent meg az etiópiai sivatag Afar-tartományában, ami jó eséllyel egy új tenger születéséhez vezethet. A kutatók szerint a sivatagban folyamatosan ütköznek Afrika és Arábia tektonikus lemezei, melynek következtében fokozatosan távolodnak is egymástól, immáron nagyjából 30 millió éve – évente körülbelül 7 milliméterrel. Minderről többet tudhatunk meg ITT.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több gaia

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kisebb földrengés volt a szomszédban

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben. Mint a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon írta…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük